*

RikuReinikka

Kaikki blogit puheenaiheesta Pseudotiede

Maahanmuuttopolitikointia yliopistolla

Rajavalvontaongelmien vuoksi tuskaileva ”Globaalin turvallisuuden monikerroksiset rajat” (GLASE) -hanke järjesti tiistaina maahanmuuttoa oikeuttamaan pyrkivän tilaisuuden Helsingin yliopiston valtiotieteellisen tiedekunnan tiloissa.

Jopa 40% säästö lämmityskustannuksissa polttoöljyn lisäaineella? Miten muka?

PARI-lisäaineella palaminen optimoidaan siten, että liekki on mahdollisimman lyhyt ja kirkas. Näin öljy palaa kuumemmassa lämpötilassa kuin aikaisemmin, ja sen kemiallinen energia saadaan vapautettua enemmän lämpösäteilynä, jolloin myös tulipesä absorboi ja välittää energiaa enemmän lämpösäteilyn muodossa. Tämä vähentää häviöitä koko termodynaamisessa systeemissä, jota varten energia polttoöljystä vapautetaan.

PARIn toiminta perustuu siis kemiaan ja fysiikkaan?

Tiede ja tutkimus todellisuudesta irrallaan

Tutkimus on eriytynyt todellisuudesta yhä enemmän. Vertaisarvioitu tutkimus on myös menettämässä uskottavuuttaan. Harva enää luottaa tutkimuksiin, vaikka nykyinen maailmamme on paljolti tutkimuksen tulosta. Tieteellä on ollut suuruudenaikansa toisen maailmansodan jälkeen. http://www.economist.com/news/leaders/21588069-scientific-research-has-c...

Odotettavissa "kolmannen aallon kreationismia"?

Olen kirjoitellut ja seurannut kreationismia melko kauan. Tätä on pidetty viimeisten vuosien aikana hyvin triviaalina. Tämä on tietenkin ymmärrettävää ; Aiheen parissa ei ole tapahtunut juuri mitään. Tällä hetkellä olen ollut huomaavinani että jos nyt kreationismia ei oteta vakavasti niin aiheen käsittelyssä sentään nähdään jotain muutakin kuin "kuolleen hevosen hakkaamista".

Tiedekeskustelun roskatunkion seulojat

On jännittävää elää aikana jolloin suuri osa arvostaa tiedettä mutta välttelee, kenties tästä arvostuksesta, sitä. (Osa voi kenties oikeasti pelätä että tiede on liian vaikeaa heille, joka on kieltämättä rehellisen nöyrää. Asiat eivät ole niin helppoja kuin kaltaiseni egomaanikot omassa erinomaisuuskuvitelmissaan itselleen valehtelevat.) On kuitenkin asioita joihin voi tässäkin aiheessa tarttua arkijärjellä ilman suuria kaavoja. (En tällä kertaa rankaise ketään matematiikalla.)

Paavista, evoluutiosta ja tiedevastaisuuden väärinkäsittämisestä

Tämänhetkinen Paavi Francis esitti julkisesti että evoluutioteoria ja Big Bang -teoria ovat tosia. "Big Bang theory and evolution in nature "do not contradict" the idea of creation, Pope Francis has told an audience at the Vatican, saying God was not “a magician with a magic wand.”" Nämä ovat tietenkin siitä hyviä kannanottoja että ne osoittavat että Paavi on edes minimaalisesti rationaalinen ihminen.

Evoluutioteorian pimeämpi puoli

Joidenkin evoluutioteoriaan uskovien on ollut vaikea myöntää sitä, että Adolf Hitler (1889-1945) ja Josef Stalin (1879-1953) olivat darwinisteja ja että Charles Darwinin (1809–1882) kehitysoppi oli niin Kolmannen valtakunnan kuin Neuvostoliitonkin valtioideologian taustalla. Tämän kieltäminen on ymmärrettävää, koska nykyään useimmat tuomitsevat julmuuden, jota näissä valtioissa harjoitettiin. Toisin oli kuitenkin silloin, kun ne olivat voimissaan.

Tiedon pimitystä ja harhautusta = normaali tilanne tuulivoima-alalla

Tuulivoimateollisuus on kokolailla tietoinen näistä matalataajuusmelun tuomista ongelmista ihmisille ja eläimille. Sieltä löytyvät denialistit.

Tämä maailmanmeno on...

Kaikki kommentoivat ja kritisoivat pakolaisia (sekoittaen heidät maahanmuuttajiin) ja hallituksen töpp.. siis päätöksiin, niin lyhyesti totean vain että jos ei ole valmis tutustumaan faktoihin ja ymmärtämään niitä, on vaikea olla uskottava.

Pakolaisten asema on kurja, harva haluaa pois kotoa täysin vieraaseen maahan ja kulttuuriin. Ymmärrän kyllä jos jonkun uskonnolliset arvot eivät hyväksy muita mielipiteitä, mutta onko tällöin vika arvostelijassa ja kohteessa?

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä