RikuReinikka

Stop Arming Terrorists Act

  • Kongressiedustaja Tulsi Gabbard
    Kongressiedustaja Tulsi Gabbard

Washington DC- Yhdysvaltain kongressille on 8.12 esitelty lakialoite, jonka tavoitteena on estää Yhdysvaltoja jatkamasta terroristien aseistamista ja tukemista.

Kongressiedustaja Tulsi Gabbard vaati esittelyssään Yhdysvaltoja lopettamaan verovarojen käyttämisen al-Qaeda, ISIS ja Jabhat Fateh al-Sham liitännäisten ryhmien koulutukseen, rahoittamiseen ja aseistamiseen.

 ”Yhdysvaltain lain mukaan kansalaisen on kiellettyä antaa rahaa tai muuta tukea al-Qaedalle, IS:lle tai muulle terroristi organisaatiolle. Mikäli Sinä tai minä annamme rahaa ja muutoin tuemme terrorismia, häkki heilahtaa”

"Silti U.S hallinto on toiminut näin jo vuosia. U.S hallinto on kaikessa hiljaisuudessa tukenut al-Qaedan, IS:n ja Jabhat Farteh al Shamin ja muiden terroristiryhmien toimintaa, jakamalla aseita, rahaa ja tiedustelutietoa näiden kumppaneille Syyrian hallinnon kaatamiseksi."

“CIA on kanavoinut aseita ja rahaa kyseisille ryhmille Saudi Arabian, Turkin, Qatarin ja muiden näitä ryhmiä suoraan tai epäsuorasti tukevien maiden kautta. Tämän tuen avulla terroristiorganisaatiot ovat kyenneet luomaan itselleen tukikohtia laajalti Syyrian sisälle, mukaanlukien Aleppoon.”

”Hiljattain NY Timesissa julkaistun artikkelin mukaan USA:n tukemat ‘kapinallisryhmät’ ovat liittoutuneet al-Qaeda-liitännäisen, aiemmin al-Nusran rintamana tunnetun terroristiryhmittymän kanssa. Nämä liittoutumiset ovat tehneet tyhjäksi koko termin ’maltillinen kapinallinen’. Raportit vahvistavat jokaisen aseellisesti Syyrian virallista hallintoa vastaan taistelevan ryhmittymän olevan osa al-Nusran johtamaa sotilaallista rakennetta.”

”Wall Street Journal kirjoitti äskettäin että monet kapinallisryhmät ovat tehneet strategisen päätöksen liittoutua al-Nusran kanssa. Jotkut ryhmät ovat ’uudistaneet’ liittonsa, toiset kuten Nour al-Din Zinki, ovat liittoutuneet ensikertaa. Syria Conquest Front-aiemmin al-Nusra Front, on vahvasti kietoutunut kaikkiin oppositioryhmiin Syyrian taistelukentillä.”

 (Nour al-Din Zinki on ryhmä jota Channel 4 esitteli ”entisistä teollisuustyöntekijöistä ja maanviljelijöistä koostuvana maltillisena ryhmänä”. Myöhemmin kuitenkin paljastui että dokumentissa esitellyt miehet olivat kaapanneet ja leikkanneet pään irti nuorelta pojalta. Poika oli aliravittu ja riutunut, tippaletku tappohetkellä kiinni käsivarressaan. Tappovideo löytyy verkosta.)

“CIA on pitkään tukenut Fursan al Hagg-ryhmittymää, maksanut palkkaa, aseistanut mm. maasta-ilmaan ohjuksilla. Tämä ryhmä tekee yhteistyötä al-Qaeda-liitännäisten ryhmien kanssa.  Levant Front on yksi ’maltilliseksi katto-organisaatioksi’ luonnehdituista ryhmistä. USA on Turkin kautta tukenut tätä ryhmittymää viimeisen vuoden ajan. Myös tämä ryhmä on kietoutunut al-Qaeda verkostoon”

”Tämän hulluuden on loputtava. Meidän pitää lopettaa terroristien tukeminen. Hallituksen on lopetettava tämä tekopyhyys ja toimittava samojen lakien mukaan kuin mitkä kansalaisia koskevat.

Tämän takia olen esitellyt Stop Arming Terrorists-lakialoitteen, joka pohjautuu Iran-Contra tapauksesta annettuun määräykseen CIA:n lopettaa laiton kapinallisten aseistaminen Nicaraquassa. Se estäisi mitään liittovaltion organisaatiota käyttämästä veronmaksajien rahoja al-Qaedan, IS:n tai muiden terroristiorganisaatioiden tukemiseen millään tavalla. Se myös estäisi valtiota kanavoimasta varoja näille organisaatioille minkään niitä suoraan tai epäsuorasti tukevan valtion kautta.”

 

https://gabbard.house.gov/news/press-releases/video-rep-tulsi-gabbard-in...

 

 

Lainaukset allekirjoittaneen vapaasti kääntämiä, suosittelen lukemaan lehdistötiedotteen kokonaisuudessaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

Aiheesta ei ajankohtaisuudestaan huolimatta löydy käytännössä lainkaan ns valtamedian uutisointia.

RT ja ns "valeuutissivustot" ovat pääsasiassa ne joiden sivuilta uutinen aiheesta löytyy.

Googlehaku "stop arming terrorist act" paljastaa tämän uutisoinnin erikoisuuden.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Laitan sinulle tähän tiedoksi vastauksen kommenttiisi, jonka kirjoitin Ari Pesosen "Yhdysvallat on nyt julkaissut virallisen raportin Venäjän vaalihakkeroinnista".
http://aripesonen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/229082...

Saattaa nimittäin olla että Ari Pesonen poistaa tuonkin kommenttini.

--------
Rehellistä keskustelua arvostava blogisti Ari Pesonen on näemmä poistanut kommenttini, jossa osoitin että blogistin käsiteltävänä olevan raportin sivulla 6 kerrotaan

"[...]It covers the motivation and scope of Moscow’s intentions regarding US elections and Moscow’s use of cyber tools and media campaigns to influence US public opinion. The assessment focuses on activities aimed at the 2016 US presidential election and draws on our understanding of previous Russian influence operations. [...]"

eli että on arvioitu aiemman ymmärryksen pohjalta, sen pohjalta mitä amerikkalaiset venäläisten puuhista uskovat tietävänsä ja ymmärtävänsä.

Sivulla 23 kerrotaan sitten että todisteita ei kumminkaan ole esittää, ja että [raportissa esitetyt] arviot eivät ole tarkkuudessaan luotettavia:

"[...] Judgements are not intended to imply that we have proof that shows something to be a fact.[...]"

Mielenkiintoista raportissa on, että hakkeri Gucciferin henkilöllisyys on arvailujen varassa, että Wikileaksin julkaisema materiaali on autenttista ja ettei Venäjä ole hampparoinut äänten laskuun käytettävien koneiden kanssa (s 13).

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Varmuuskopio kommentistani jonka blogisti Ari Pesonen todennäköisesti poistaa http://aripesonen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/229082...

----

Haloo! "Press reporting suggests more than one person claiming to be Guccifer 2.0 interacted with journalists."

eli lehdistön raportointi antaa ymmärtää että...

Ja mitä tulee FBI:n valeraporttiin niin kommentissani jonka sinä Ari Pesonen poistit luki mm.

Kotimaan turvallisuudesta vastaavan viraston (Department of Homeland Security, DHS) ja keskusrikospoliisi FBI:n yhteinen raportti alkaa vastuuvapauslausekkeella, jossa todetaan, että raportti tarjotaan ”siinä kunnossa kuin on” (”as is”) ainoastaan informationaalisia tarkoituksia varten ja että ”(DHS) ei anna minkäänlaisia takuita raportin minkään tietosisällön oikeellisuudesta”.1) Toisin sanoen raportin lukijalle viestitetään heti otsikon alla, että mitään todisteita Venäjän väitetystä osallisuudesta hakkerointiin ei ole löydetty, ja että raportti ainoastaan spekuloi Venäjän mahdollisuuksilla hakkeroida.
Raportti pääasiassa vain kuvailee amerikkalaisten käsityksiä siitä, mitkä Venäjän kyvyt hakkeroida ovat. Raportin alkusivuilla kuvaillaan hyvin yleisellä tasolla Yhdysvaltain hallituksen väitteiden mukaisesti kahden venäläistoimijan hyökkäyksiä ”yhdysvaltalaisen poliittisen puolueen” (jonka nimeä ei kerrota) ja amerikkalaisten organisaatioiden tietojärjestelmiin kesällä 2015 ja keväällä 2016. Yli puolet 13-sivuisesta raportista käytetään ohjeistukseen organisaatioiden tietoturvan parantamiseksi ja yhteystietoihin.

https://vastavalkea.fi/2017/01/02/valeuutisten-jal...

Yhdysvaltain keskusrikospoliisi FBI ei koskaan tutkinut Yhdysvaltain demokraattisen puolueen kansallisen komitean DNC:n palvelimiin tehtyä hyökkäystä selvitellessään Venäjän tekemäksi väitettyä kyberhyökkäystä. FBI ei koskaan edes pyytänyt pääsyä tutkimaan palvelimia, kertoi DNC:n kommunikaatiojohtaja Eric Walker BuzzFeed-sivustolle sähköpostitse. Ainoakaan Yhdysvaltain viranomainen ei ole tehnyt itsenäistä riippumatonta tutkimusta DNC:n järjestelmästä.

Tutkimuksen sijaan FBI ja muut valeraportin tuottaneet virastot luottivat kolmannen tahon, yksityisen CrowdStriken tekemään analyysiin. FBI ei ole kommentoinut tätä, kertoo BuzzFeed huomauttaen, ettei ole selvää miksi FBI ei pyytänyt saada tutkia DNC:n palvelimia, ja ettei ole selvää sekään, onko yleinen käytäntö FBI:ssa olla tutkimatta tutkimuksia tehdessään.

https://vastavalkea.fi/2017/01/06/uusi-normaali-jo...

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Tulsi Gabbard on yksi niistä sadoista amerikkalaisista kansanedustajista, joita täkäläisessä mediassa ei juuri mainita. Henkilötietoja:

"The Democrat was elected to the Hawaii legislature at age 21 and stepped down from her post to serve two tours of duty in Iraq. Gabbard worked in local politics after leaving active duty and is in her second term in Congress. She is one of two female veterans to serve in Congress and is the first Hindu member.

Gabbard resigned from the Democratic National Committee in protest of Clinton’s foreign policy stance to support Sanders."

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"But what’s most unnerving is not Gabbard’s misunderstanding of the realities of the war in Syria. If she had said that while holding the post of U.N. ambassador, her defense of Russian actions and support for the Bashar al-Assad regime would make America complicit in some of the most horrendous war crimes of the modern era."

https://www.washingtonpost.com/news/josh-rogin/wp/...

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

Tarkennatko vähän että mikä sulla on tän kommentin pointtina?

Mä en ihan saa kiinni miten Josh Roginin mielipidekirjoituksesta lainattu lause liittyy asiaan..

Vaikuttaa siltä että tarkoituksena on jollain tavalla puuttua lakialoitteen tekijän henkilöön?

Stephen Kinzer, a senior fellow at the Watson Institute for International Studies at Brown University, and award-winning author and journalist said, “The proposal to stop sending weapons to insurgents in Syria is based on the principle that pouring arms into a war zone only intensifies suffering and makes peace more difficult to achieve. Congress made a decision like this about the Nicaraguan contras during the 1980s. Aid to the contras was cut off by the Boland Amendment. The result was a peace process that finally brought an end to wars not only in Nicaragua, but also in El Salvador and Guatemala. This is the example we should be following. Cutting off arms shipments forces belligerents to negotiate. That is what we achieved in Nicaragua. It should be our goal in Syria as well.”

Alfred Marder, President of the U.S. Peace Council said, “The U.S. Peace Council is honored to endorse and support the ‘Stop Arming Terrorists Bill’ as a major contribution to peace. This legislation will serve to galvanize the anti-war movement and the opposition to regime change policies that characterize our present foreign policy.”

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

Aiheeseen liittyen suosittelen mainitun Stephen Kinzerin ja Stephen Schlesingerin kirjaa Bitter fruit- The Story of the American Coup in Guatemala

Kirja käsittelee CIA:n operaatiota Guatemalassa 1954, jolloin demokraattisesti valittu Jacobo Arbenz syöstiin vallasta ja hänet korvaamaan nostettiin sotilasdiktaattori eversti Carlos Castillo Armas. United Fruit Company oli silloin vahvasti hommassa mukana.

Wikipedia sivu everstistä on hyvä myös hyvä tiivistelmä aiheesta, jos ei kirjaa jaksa lukea.

https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Carlos_Castillo_Armas

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

maailma pelastuisi jos näitä olisi enemmän,,myös venäjän duumassa,kiinan kansankongressissa ja monessa muussa parlamentissa !

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

Sen lisäksi että asellista tukea terroristeille on annettu tukemalla näitä mystisiä "maltillisia kapinallisia" on aseita luovutettu USA:sta myös suoran al-Nusralle. Näin kertoo saksalaismedille korkea-arvoinen al-Nusra komentaja.

"Amerikkalaiset ovat puolellamme."

Al-Nusra komentaja kertoi ettei aio päästää avustussaattueita Aleppoon, mikäli hallituksen joukot eivät vetäydy kaikilta alueilta. Mikäli saattueita ilmaantuu kuljettajat pidätetään.

"Taistelemme hallinnon kaatumiseen saakka"

Tavoitteena shariaan perustuvan islamilaisen kalifaatin perustaminen.

"Sekulaari valtio ei tule kysymykseen"

Al-Nusra on Aleppon alueen vaikutusvaltaisin kapinallisryhmä. Komentaja kertoo jutussa ryhmittymän saaneen ohjuksia suoraan amerikkalaisilta.

http://www.focus.de/politik/videos/syrien-al-nusra...

Ville Valkama

Moikka Riku,

Aamulla en ehtinyt vastaamaan viestiisi kunnolla niin varasin vain paikan että pääseen siihen vastaamaan heti perään. Tein viestiin nyt muutokset. Pääset viestiin tällä linkillä.

http://villevalkama.puheenvuoro.uusisuomi.fi/23207...

Harmi kun täällä Puheenvuorossa ei voi lähettää yksityisviestejä joten jouduin kommentoimaan blogiisi. Tyhjään tämän viestin jahka huomaan että olet noteerannut sen.

Kiitos osallistumisesta tärkeään keskusteluun asiallisesti, harvoin tulee kohdattua mielekkäitä nettikeskusteluja aiheesta.

Toimituksen poiminnat