RikuReinikka

Ulkorajat vuotaa, mitä mahdollisuuksia vaikuttaa?

Oletetaan tilanne. Suomalainen rajavartija yhyttää keskeltä korpea ryhmän laittomia rajanylittäjiä. Rajavartijan nähtyään porukka ilmoittaa "asylum, asylum". Miten tässä tilanteessa pidetään huoli, ettei EU-ulkoraja vuoda? Mitä keinoja Suomen viranomaisilla on valvoa rajaa turvapaikanhakijoiden ollessa kyseessä? Onko niitä? Onko Frontexilla enemmän keinoja? Frontexiahan ilmeisesti on ollut tarkoitus vahvistaa ja lisärahoittaa, jotta turvapaikkakriisi 'saadaan hallintaan'. Mikä mahtaa olla se mekanismi, jolla Frontex ottaa tilanteen haltuun ja vähentää tulijoiden määrää? Onko ylipäätään olemassa mitään keinoja estää ulkorajojen "vuotamista"? On puhuttu siihen tyyliin, ettei Etelä-Euroopassa ole nimenomaan 'kyetty' huolehtimaan ulkorajoista ja osin siksi meillä olisi tämä ongelma käsissä.. Miten niistä voi pitää huolta? Ampumalla? Onko muita keinoja olemassa?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Korvesta ei tule talvella yhtään rajamme ylittäjää, vaan turvapaikanhakijoita tuodaan bussilasteittain turvalliseksi tunnetusta Ruotsista Suomeen koska rajavalvonta ei toimi.
Mätää on meillä eikä Tanskanmaalla.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Tuhannen ja yhden yön tarinoiden Aladdinilla oli taikasana, jolla sai aarteita täynnään olevan luolan oven auki. Nykyajan taikasana on Asylum, jolla aukeaa ovi taikaseinien ja lihapatojen ääreen.

Muistan vielä hyvin ajat, jolloin luvattomasti rajan ylittäneitä ajettiin takaa ja heidät otettiin kiinni välillä koviakin otteita käyttäen.

On joskus, ei niin kauan sitten, eletty aikoja, jolloin laittomat rajan ylittäjät otettiin vastaan tähtäimien läpi katsomalla.

Nyt maahan voi marssia divisioonan verran ihmisiä vain lausumalla Asylum.

Ovet aukeavat ja kukaan ei mahda mitään.

Entäpä jos rajan ylittää armeijakunnan verran niitä kuuluisia vihreitä miehiä, jotka sanovat asylum rajapaalun ohittaessaan?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Timo Soini ja kumppanit kuvittelevat sanelevansa venäläisille, miten heidän tulee toimia. Taitaa olla kuitenkin niin, että Venäjän kanssa neuvottelemiseen tarvitaan paljon sen ison pahan EU:n apua.

Norja on kuulemma saanut venäläisten kanssa sovittua, että pohjoiseen tulleita turvanpaikanhakijoita palautetaan tutkimatta takaisin Venäjälle. Viimeisten uutisten mukaan näin ei sittenkään ole. Turvapaikanhakijat ovat jumissa Kirkkoniemessä ja norjalaiset pohtivat, pitäisikö heidät vangita toistaiseksi. Viranomaisilla ei näköjään ole mitään tietoa, miten suunniteltujen "palautusten" kanssa edetään vai edetäänkö ollenkaan.

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/PU-venter-...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Timo Soini ja kumppanit kuvittelevat sanelevansa venäläisille, miten heidän tulee toimia."

Suomen määrättävissä on keitä tänne otetaan eikä Venäjällä ole siihen mitään sanomista. Ikävä vain sisäministeri siitä päättää eikä Soini.

Toimituksen poiminnat