RikuReinikka

100 000 sotilasta USA:n johdolla Irakiin?

USA on lähettämässä Irakiin noin 10 000 sotilaan vahvuisen joukon osaksi lähialueilta haalittavia maajoukkoja. Joukkojen kokonaisvahvuus olisi noin 100 000 sotilasta. Asia kävi ilmi McCain&Co poppoon vierailtua Irakissa marraskuun 27 pvä. Irakin pääministerin kerrotaan protestoineen näiden vieraiden joukkojen saapumista maahan. 

Irakin parlamentin jäsen ja oppositioryhmä Iradan johtaja Hanan Fatlawi sanoo FB postauksessaan pääministerille kerrotun, että "päätös on jo tehty" ja ettei asiassa ole enää mitään neuvoteltavaa.

 

“A hundred thousand foreign troops, including 90,000 from Saudi Arabia, the UAE, Qatar and Jordan, and 10,000 troops from America will be deployed in western regions of Iraq,”

 

Asiasta uutisoi RT

 

Tässä pari FB postausta aiheesta. Google kääntäjällä pääsee kärryillä jos murre on vieras.

 

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=913501708718917&id=159405140...

 

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=911407972261624&substory_ind...

 

Yhdessä postauksessaan Fatlawi toteaa tuosta saamastaan tiedosta näin

 

"There are blackout and government silence on this information"

 

Sekä McCain, että mukana reissussa ollut toinen "haukka" Lindsey Graham ovat liputtaneet maajoukkojen lähettämisen puolesta. Kaverukset näkevät tässä hyvän sauman USAlle olla johtamassa taistelua ISIStä ja al Assadia vastaan.

 

Tarkoitus siis tietenkin olisi ottaa koalition tavoitteeksi myös al Assadin kaataminen. Ja kunhan Syyria on ensin saatu lopulliseen kaaokseen on Libanonin vuoro. ISIS on alkujaan juuri Saudi-Arabian, Qatarin UAE:n ja kumppaneiden rahoittama ja tukema kurkunleikkaajaporukka tarkoituksenaan lyödä Hizbollah. On päivänselvää mikä tuon koalition perimmäinen tarkoitus on ja se ei todellakaan ole IS: kaataminen. 

 

Mikäli tiedot pitävät paikkansa tämä ei lupaa hyvää. En usko ollenkaan, että Venäjä tulisi katsomaan sivusta tota operaatiota. 

 

Ja luulisin, että moisen manööverin tulisi saada myös YKTN:n hyväksyntä.. 

 

Nähtäväksi jää..

 

 

 

Tässä muutamia matkamiesten mietteitä.

 

Graham:

 

“There’s An Opportunity, With Some American Leadership, To Do Two Things, Which Is To Destroy ISIL Before We Get Hit At Home And Also To Push Assad Out”

 

“The region is ready to fight. The region hates ISIL. They’re coming after the Sunni-Arab nations, and Turkey hates ISIL. The entire region wants Assad gone so there’s an opportunity with some American leadership to do two things, which is to destroy ISIL before we get hit at home and also to push Assad out and not give yet another Arab capital to Damascus.”

 

“Saudi Arabia, Egypt, Turkey, They Have Regional Armies. They Would Go Into The Fight, If You Put Assad On The Table.”

 

"The force that we’re talking about will come from regional armies… Saudi Arabia, Egypt, Turkey, they have regional armies. They would go into the fight, if you put Assad on the table. So, most of the fighting will be done by the region. They will pay for this war.."

 

McCain:

 

“If You Had The Right President And The Right Leadership, They Would Collapse.” 

 

“Assad has to be part of the equation. He cannot stay in power for one day longer than necessary. And if you had the right president and the right leadership, they would collapse. But there is no confidence in the Arab world today in the United States of America. That has to be restored if we want to put together a regional force, which has to have American participation.”

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Jenkkien nykyisessä kaaoksen lietsonnassa uhrit, sotilaat/terroristit ja pakolaisongelman maksajat ovat jostain muualta. Pienet kulut itselle, muut kärsivät suhteessa enemmän, jolla yritetään pitää omaa suhteellista asemaa vahvana muihin nähtynä.

Tapelkaa pojat, saatte panoksia.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Minä kun luulin, että Saddam H on jo löydetty.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Mutta joukkotuhoaseet on vielä löytämättä.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Jos uutinen on pelkästään fb:n tai (mikä parasta!) RT:n varassa niin en ehkä ihan täpöllä sitä ottaisi. Uutisointi kun tuppaa olemaan Verkkomedian tasoa.

Vaan 100 000 sotilasta olisi hyvä vaikka saattaakin olla liian vähän.
Nykyinen pakolaiskriisi ei ratkenne ilman sotilaallista väliintuloa myös massiivisin maavoimin ja on hyvä että joku kantaa vastuun.
Tuohon ei Suomi kykenisi vaikka jokaiselle metsästäjälle annettaisiin se puoliautomaattinen sotilasasetta muistuttava kivääri.

Siellä sitten jenkit ja alueen islamilaisten maiden sotilaat joutuvat maksamaan verellä että se pakolaistilanne saataisiin meilläkin joskus helpottamaan.
Tosin nykyisen kriisin osasyy on siinä että länsimaat vetäytyivät Irakista liian aikaisin. Uskottiin liikaa rauhankyyhkyjä. Alkuperäinen tavoite, Kuwaitin vapautus kyllä hoidettiin mallikkaasti.

100 000 sotilasta ISIStä vastaan on kyllä merkittävä asia.
Kelpaisi kyllä meillekin vastaava joukko kriisin ollessa päällä vaikka tuskinpa Venäjä siitäkään pitäisi.

Siinähän kiukuttelevat ja polkevat jalkaa. Ei Venäjä ole sellaisessa asemassa että kiukuttelua kummempaan kykenee.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

On noista suunnitelmista uutisia ollut muillakin..

Tässä se "uutinen" tosin on nimenomaan tuo tieto että asia on jo sovittu eikä neuvoteltavaa enää olisi. Ja sen tiedon on jakanut facebookiin tämä kyseinen irakilais poliitikko. Kyllä mä sitä sen profiilia google käännöksenä lueskelin ja siellä käydään keskustelua tosta asiasta. Mitään virallistahan tosta ei tietenkään ole, kun kyseessä on kaiketi jonkuntyyppinen "vuoto"..

Ei kannata henkeä pidätellen ehkä tota uutista "länsimediasta" tai mistä sen tietää.. Ehkä siihen joku tarttuukin. Kannattaa ehkä yrittää googlailla aihetta.

Tietenkin tosta vois juttuvinkin heittää vaikka Usarille jos joku toimittaja vaikka selvittelisi että mistä tuossa loppujen lopuksi on kysymys.

Taikka sitten laitan itse sähköpostia tolle kyseiselle poliitikolle että pukee sanottavansa englanninkielelle. Oisko se ehkä järkevin toimenpide? Voi olla ettei Usarin "tutkivanjournalismin osastolle" kannata kasata liikaa paineita..

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Länsimediasta ei kannattane tosiaan vähään aikaan odottaa uutisia. Miksi valtamedia vaikenee, niinkuin nykyisin usein kysytään.

Ehkäpä kyseessä on sama ilmiö kuin noissa kuuluisissa RT:n ja VM:n uutisissa esim siitä Libyaan maihinnousseesta jenkkidivisioonasta. Jokohan raukkaparat ovat löytäneet aavikolta pois kun noista ei ole sen koommin muualta kuulunut.

Tai se surullisenkuuluisa lentotukialus, jonka Verkkomedia (lähteisiinsä vedoten) kertoi joutuvan USAn false flagin kohteeksi kolmannen maailmansodan aloittamiseksi 2013.

Mainittakoon että myös fb:ssä kerrottiin noista useissa ryhmissä.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #7

Noniinno..
Toi nyt on paikallisen oppositioryhmän johtajan ja parlamenttiedustajan lausunto.

Tartutaanko siihen vai ei jää nähtäväksi. Väitän että ei..
Ja kun siihen ei tartuta niin eipä tarvitse myöskään McCainin selvittää että mistä tuo tieto on mahdollisesti peräisin.

Onhan meillä toki mielenkiintoisempaakin uutisoitavaa kuin se että on jo mahdollisesti salassa sovittu tommosen pienen sotajoukon lähettämisestä.. Pikkujuttuhan se on..

Ilkka Hirvi

"Tosin nykyisen kriisin osasyy on siinä että länsimaat vetäytyivät Irakista liian aikaisin."

Ei vaan siinä että länsimaat ylipäätään lähtivät Irakiin. Toinen syy on meneillään oleva jenkkien, Saudien, Qatarin, ja joidenkin muiden masinoima terroristisota Assadin kaatamiseksi sen jälkeen kun vastaava homma oli onnistuneesti hoidettu Libyassa ja Egyptissä.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Ilkalle ilman kuvaa muistutettakoon että Irakin sota käynnistyi Kuwaitin valloituksesta.
Saddamin hirmutyöt omia vähemmistöjään vastaan osasyynä.
Bush 1 jätti homman kesken.

Toivoisinpa totisesti että vastaava apu tulisi myös tänne mikäli oma hallintomme alkaisi lahdata omaa väestöään samalla tavalla.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #11

Niinhän se käynnistyi..

Mutta tiedätkö / muistatko minkälaiset kuviot johtivat tuohon Husseinin hyökkäykseen?

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #12

Laitetaan tähän muistin virkistykseksi jos oli päässyt unohtumaan...

Irakin talous oli edelleen aivan kuralla johtuen aiemmin Yhdysvaltojen tilauksesta käydystä Iran-Irak sodasta. Oli siis aivan selvää, että Kuwaitin puolen öljyt herätti kiinnostusta Husseinissa. Velat piti kuitata ja koska USA vanhana liittolaisena vinkkaili ettei sen intresseissä olisi turvata yhdenkään lähi-idänmaan sotilaallista koskemattomuutta ja varsinkin kun vanha rajakiista Kuwaitin kanssa erikseen oli nostettu "vinkki-vinkki" tyylisesti esiin ei korviaan myöten veloissa ollutta ja edellisessä sodassa USAn tuella sotinutta Husseinia tarvinnut enempää houkutella...

Tämän edellämainitun lisäksi vielä joitakin kuukausia ennenkuin Saddam hyökkäsi Kuwaitiin, ajoi Bush väkisin läpi miljarin tukilainan Irakille käyttäen hyväksi maatalouden kehitysapuun liittyvää lainantakausohjelmaa. Ja varmasti aivan täysin tietoisena siitä, että Saddam käyttää kaiken liikenevän rahan aseisiin ja muihin sotatarvikkeisiin..

Kannattaa lukaista allaoleva tutkimuspaperi kannesta kanteen. Siinä on suhteellisen hyvä tiivistelmä Lähi-Idän historiaa..

Mechanisms of Western Domination: A Short History of Iraq and Kuwait

by David Klein
California State University, Northridge
January 2003

"On September 18, 1990, the Iraqi Foreign Ministry published verbatim the transcripts of meetings between Saddam Hussein and high level U.S. officials.

Knight-Ridder columnist James McCartney acknowledged that the transcripts were not disputed by the U.S. State Department.

U.S. Ambassador April Glaspie informed Hussein that, "We have no opinion on...conflicts like your border disagreement with Kuwait." She reiterated this position several times, and added, "Secretary of State James Baker has directed our official spokesman to emphasize this instruction."

A week before Iraq's invasion of Kuwait, Baker's spokesperson, Margaret Tutwiler and Assistant Secretary of State John Kelly both stated publicly that "the United States was not obligated to come to Kuwait's aid if it were attacked." (Santa Barbara News-Press September 24, 1990 cited in [1]).

Two days before the Iraqi invasion of Kuwait, Assistant Secretary of State John Kelly testified before the House Foreign Affairs Subcommittee that the United States has no defense treaty relationship with any Gulf country."

The New York Daily News editorialized on September 29, 1990, "Small wonder Saddam concluded he could overrun Kuwait. Bush and Co. gave him no reason to believe otherwise." (quoted in [1]).

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #12

#12

Tokihan se on tiedossa.
Kyseessä oli Saddamin itsenäinen päätös ja oma valinta.
Tuolla oli vapaus valita myös toisin.

Se joka hyökkäilee naapurivaltioihin kantaa myös vastatoimista aiheutuneet seuraukset.

Nykyisin myös omien kansallisia vähemmistöjä vastaan suoritetut sotatoimet aiheuttavat yhä useammin länsimaissa reaktion. Toivottavasti myös jatkossa.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #14

Tietenkin kantaa vastuun.

Vaikka hyökkäämään, jos ei nyt suoraan houkuteltu, niin eipä paljon puutukkaan... Olisi siis voitu olla myös vihjailematta moisia. Tiedossa oli mitä noilla vihjeillä saa aikaan. Lähi-Idässä olleet Yhdysvaltojen joukot oli jo ennalta osanneet laatia sotasuunnitelmia, "mahdollisen" Irakin hyökkäyksen varalta.. Luulisi siis että olisi voitu myös välttää tuo sota vähän erityylisillä lausunnoillaan.

Muistatko tarinan vauvoista ja keskoskaapeista? Kunnon vedätystä.

Onko käsitystä miten uhriluvut jakaantui sodassa? Törkeä teurastus.

Tiesithän että tuota sotaa käytettiin "likaisten ammusten" ampumaratana ja koekenttänä? Yli 940,000 pienikaliiberista uraanikärkistä luotia ja yli 14 000 isompaa uraani ammusta käytettiin tossa sodassa.

Uraaniammukset jätti jälkeensä 270-680 tonnia uraanilla saastunutta tavaraa Irakin ja Kuwaitin raja-alueelle..

Desert Storm silppusi 80% Irakin sotakalustosta ja sodanjälkeiset tutkimukset kertoo, että lopulta noin 90% maan kalustosta oli sodan jälkeen tuhottu tai käyttökelvotonta. Mutta kuten tiedämme, myöhemmin "kivenkovat" tiedustelutiedot kertoikin sitte jotain aivan muuta...

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #15

#15

En nyt ymmärrä miten tarinasi noista uraaniammuksista liittyvät asiaan. Ehkäpä osoitat meikähölmölle yhteyden.

Kaikki sotaa käyvät valtiot joilla noita ammuksia on, pyrkivät käyttämään vanhetumassa olevat ammukset ensin. Tulee halvemmaksi kuin hävittää ne alan ongelmajätelaitoksessa. Itänaapurikaan ei ole siinä poikkeus.

Ympäristölle yhtä vaarallisia uraanin puolesta ovat mm sairaaloiden röntgenlaitteet ja niissä käytettävät kemikaalit.

Desert Storm oli tosiaan kouluesimerkki siitä miten yksi jäsenvaltio pystyy halutessaan torppaamaan operaation muuttumisen natojohtoiseksi.
Toisaalta se kertoi sodankäynnin luonteen muuttumisesta. Miten vahva ja määrältään suuri reserviläisarmeija tehdään toimintakyvyttömäksi pelkästään tarpeeksi kauan ilmasta jatkunein iskuin.
Niiden jälkeen ei koalition tarvinnut kuin kävellä sisään. Massa-armeija oli lyöty.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #16

Kuten taisin mainita... Länsi käytti niitä tuolloin ensimmäistä kertaa. Eikä kaiketi mitään tarkkaa tietoa edes ole että niitä ois varmuudella kukaan muukaan ennen tota käyttänyt. Edit. Enpä huomannutkaan mainita..

Tietenkin jos sulla on joku tieto, niin kerro ihmeessä. Tämmönen käsitys mulla on..

Tämmönen kyllä on tullut vastaan...

US fired depleted uranium at civilian areas in 2003 Iraq war, report finds

http://www.theguardian.com/world/2014/jun/19/us-de...

Lueppa tämä tutkimus...

The waste of wars in Iraq: Its nature, size and contaminated areas

Kadhim Al-Muqdadi and Nadhir Al-Ansari
Prof. Arab Academy in Denmark 2 Prof., Luleå University of Technology, Sweden.

Ja jos et jaksa tota edellistä niin vilkaise vaikka tämä..

http://www.theguardian.com/uk/2001/jan/11/armstrad...

Ja voit kelailla että paljonko siellä siviilit hengitteli tota radioaktiivista paskaa.. Ja ne on myös yksi syy siihen että miks siviiliuhrien lukumäärää on niin vaikea lopulta arvioida.

Miten Venäjä liittyy persianlahden sotaan?

Tee huviksesi google haku "russia used depleted uranium"

Mitä löytyy?

Kokeile vaihtaa sen jälkeen tilalle USA, UK taikka NATO.. Mitäs löytyy?

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

Lätkäistään nyt tähän toi kyseinen facebook postaus.. Taikka googlen käännös siitä.

We believe of them ?????

US side and on the lips of his defense minister and his foreign minister, say they will send a private ground forces to Iraq and with the knowledge and consent of the Iraqi government ..
the Iraqi government and on the lips of Abadi and his official spokesman, deny it and insist no need for the forces ...

The information I have It is inside the meeting, which John McCain gathering with the prime minister on 11/27 at the Joint Special Operations Command and the presence of the Minister of Defense and Deputy Chief of Staff of the army and representatives of the security services ..

he told Abadi: that the troops will enter Iraq to liberate the western provinces the number will be (100,000) one hundred thousand, of them (90,000) Tsaun thousand fighters from the Gulf states (Saudi Arabia, Qatar and the UAE), Jordan, and (10000) ten thousand US fighter ...

and is said to be al-Abadi was upset, but McCain had told him that the decision was made ​​and finished ...

I am almost sure that Abadi will be issued tomorrow statement denies all Hmamthel volatile issue came up that says omitted one silencer and Rdjaoha for her ..

and say I will continue to reform and I shall give an iron hand even if it cost me my life and Owooowoo .....

coming days will reveal to us the most accurate of them and believe

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

Laitetaan vielä tähän perään vähän aihetta sivuten yksi dokumenttielokuva suositus, kun tuo "Joint Special Operations Command" on tuossa postauksessa mainittu..

Eli suosittelen siis Jeremy Scahillin dokumentti elokuvaa "Dirty Wars-World is a battlefield" Löytyy youtubesta.. Oli muistaakseni Oscar ehdokaskin parhaan dokumenttielokuvan kategoriassa. Hyvä dokkari mun mielestä. Muistaakseni aika passelin pituinenkin..

Tässä vähän wikiä dokumentin sisällöstä..

Investigative journalist Jeremy Scahill travels to Afghanistan, Yemen, Somalia, and other countries where the United States has taken military action in the War on Terror. In Afghanistan, he investigates the United States military and government cover-up of the deaths of five civilians, including two pregnant women killed by US soldiers from the Joint Special Operations Command. After investigating the attack, Scahill travels to other sites of JSOC intervention, interviewing both proponents and opponents, and the survivors, of such raids,[7] including U.S. Senator Ron Wyden.[8]

Tässä vielä vaikka yksi artikkeli kyytipojaksi..

http://www.businessinsider.com/the-rise-of-jsoc-in...

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

So what-toivottavasti venäjä lähettää toiset satatuhatta,,- tosin sekin olisi tuhlausta koska Israel halutessaan tekisi lopun koko sopasta varttitunnissa !

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

En nyt panostaisi Israeliinkaan kovin paljoa.

Israelin IDF:n myyttinen taistelukyky perustuu samaan faktaan kuin USA:n armeijalla. Sillä ei ole ollut kunnollista vastustajaa, joka olisi mitannut IDF:n todellisen kyvyn taistella ja erityisesti sen moraalia.

IDF:n muodostavat monivuotista palvelusta suorittavat varusmiehet, jotka tuottivat jo Libanonin hyökkäyssodan aikana hankaluuksia IDF:n johdolle ja Israelin hallitukselle. Varusmiehet nimittäin esittivät hankalia kysymyksiä siitä, miksi Israel hyökkäsi rajojensa ulkopuolelle.

Israelia ympäröivät arabimaat olisivat työntäneet israelilaiset jo moneen otteeseen Välimereen, mikäli heillä olisi siihen kykyä ja tahtoa. Vaan kun molemmat puuttuvat.

Tyypillinen lähi-itä taistelija ampuu lippaan tyhjäksi ja sen jälkeen juoksee sen minkä jaloistaan pääsee. Varsinkin jos joku ampuu takaisin.

Kotiseudustaan kamppailevat palestiinalaiset ovat sen sijaan aiheuttaneet IDF:lle sekä aineellista että moraalista krapulaa. Jos palestiinalaisia aseistettaisiin samalla pieteetillä, mitä Syyrian kapinallisia, niin IDF olisikin jo todellisen uhan edessä.

TOW nimittäin puree Merkavaan paremmin kuin kivet. Tästä syystä IDF on pysäyttänyt kaikki avustuskuljetukset palestiinalaisille jopa laittomin keinoin.

Toimituksen poiminnat