RikuReinikka

RT: Krim pimennetty- alueella hätätila

Krimin niemimaa on tällä hetkellä varavoiman varassa ja alueelle on julistettu hätätila. Niemimaan pimentyminen johtuu Ukrainan puolella Khersonin alueella olevan siirtoverkon osan tuhoutumisesta räjähdyksessä. RT kertoo Ukrainan Oikean sektorin ja Krimin tataari "aktivistien" pyrkineen estämään korjaustyöt ja että mitä ilmeisimmin kyseessä on sabotaasi. Myöhään lauantai-iltana Krimin viranomaiset käynnistivät varavoimajärjestelmät, jotta sairaaloihin ja muihin tärkeisiin kohteisiin saatiin palautettua sähköt, kun neljä Ukrainan puolelta tulevaa voimalinjaa pimenivät yllättäen. Tämä jätti 1,9 miljoonaa ihmistä joko kokonaan tai osittain ilman sähköä. https://www.rt.com/news/323012-crimea-blackout-lines-blown-up/

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

Jännä nähdä miten Venäjä tähän reagoi..

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Twitter-vaikuttaja Leonid Degtjarjov syyttää tapahtuneesta "Kiovan junttaa"...

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Sama ongelma kuin Suomessa: Ei ole sähköverkkoa, vaan sähköjohto. Täällähän pelkkä tuulenpuuska tai kevyt lumipyry saa maan sekaisin ilman, että asiaan liittyy minkäänlaista pahantahtoisuutta kenenkään taholta.

Käyttäjän gavia52 kuva
Juha Vesamäki

Tuota suomalaisten ongelmaa käsittelimme juuri äskettäin. Eli taivastelimme sitä, että ongelma olisi suhteellisen helposti korjattavissa etukäteen mutta ei vain onnistu. Kyllä ne alueet on tiedossa missä puut aiheuttavat ongelmia siirtolinjoille, ja nämä olisi melko helposti raivattavissa jo kesän aikana.
Ilmeisesti tarvitaan todella kova opetus ennen kuin aletaan toimia, ei siihen tarvita kuin suojaisan lumisateen jälkeen nopeasti kiristyvä pakkanen, niin siinäpähän sitten ihmetellään.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Toinen ongelma lienee mielipuoliset mittasuhteet saanut sähköriippuvuus: p:t eivät lähde pöntöstä jos ei ole töpseli seinässä, puukeskuslämmityskään ei toimi ilman verkkovirtaa, ovet eivät aukea ilman verkkovirtaa jne...
Kyllä ehdoton minimivaatimus olisi, että minkä tahansa erillisen asuinrakennuksen lämmitysjärjestelmä olisi riippumaton jatkuvasta verkkovirrasta. Sen kun voi puu-, öljy-, pelletti- yms lämmitysjärjestelmissä helposti toteuttaa esimerkiksi ottamalla kiertovesipumpun/puhaltimen/säätöelektroniikan sähkö kattilan lämpötilaerosta peltier-elementillä ja monella muullakin tavalla. Milloin talon lämmitys tehdään verkkovirralla, pitäisi tukena olla takka tms, jolla taloa voi estää jäätymästä ja muutenkin tuottaa lisälämpöä kovilla pakkasilla. Samoin vesi- ja viemärijärjestelmän pitäisi olla sellainen, että se toimii ainakin jossain määrin vaikka ulkopuolista sähköä ei paikalle tuotaisi.
Nuo verkkovirrasta riippuvaiset hilavitkuttimet kun aiheuttavat suuria ongelmia jo nykyisinkin, vaikka mitään ihmeellistä sääilmiötä ei ole tapahtunut ja kukaan ei ole tarkoituksella rikkonut yhtään mitään.

Käyttäjän gavia52 kuva
Juha Vesamäki Vastaus kommenttiin #7

Liikaahaan sitä ollaan sähköstä riippuvaisia, se on tosi. Mutta palatakseni siihen mistä aiemmin "valitin", niin se sähkön saannin turvattavuus on yksi helpommin toteutettavista, tai ainakin kun sitä verrataan siihen projektiin mikä täälläkin tehtiin, eli liitettiin viemäriin osa talouksista. Samalla rahalla oltaisiin kaivettu sähköä maan alle huomattavat kilometrit.

Anteeksi blogin aiheeseen kuulumaton valitukseni.

ps. Niin ja nyt se pska huilaa sitten sähkön siirtämänä sellaiset nelisenkymmentä kilometriä keskuspuhdistamolle, siis niiltä jotka sitä halusivat.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

RT kertoo toisenkin "terrorismi uutisen" tänä aamuna.

Pohjois-Kaukasuksella on Venäjän viranomaiset ottaneet yhteen terroristi porukan kanssa. Jengillä kerrotaan olleen yhteyksiä ISIS järjestöön.

Terrorismin vastaisessa operaatiossa Nalchikissa Venäjän viranomaiset yhyttivät militanttiporukan piilopaikastaan. Alue eristettiin ja porukkaa kehotettiin kiipeämään esiin bunkkeristaan. Kehotukseen vastattiin tulituksella ja kranaateilla. Erikoisjoukot vastasivat tuleen ja tilanteessa 10 militanttia sai surmansa. Operaatiota ei vielä ole julistettu päättyneeksi.

Edellisessä tuolla alueella suoritetussa terrorismin vastaisessa operaatiossa Robert Zankishiev, paikallisen ISIS solun johtaja pääsi hengestään.

https://www.rt.com/news/323025-militants-killed-is...

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Ikävää, että nämä nationalistit haittaavat alueen demokratiakehitystä. Toki Krimin miehitys on ollut väärin, mutta kyseinen toiminta on tuomittavaa. Asiat pitää hoitaa valtioiden välillä.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Otaksun, että joku lukee mieluummin Finacial Timesin linkkiä. Sellainenkin on:

http://www.ft.com/intl/cms/s/0/95b2e634-9110-11e5-...

Toimituksen poiminnat