RikuReinikka

Informaatiosota kovenee, miten käy kansalaiskeskustelun?

Naton määritelmän (MC 402 ) mukaan Naton ja sen Liittolaisten käyttämät psykologisen sodankäynnin operaatiot (PSYOPS) ovat:

"Suunniteltua psykologista toimintaa käyttäen mm viestinnän menetelmiä kohdennetulle yleisölle , tarkoituksena vaikuttaa käsityksiin , asenteisiin ja käyttäytymiseen, Naton sotilaallisten ja poliittisten tavoitteiden saavuttamiseksi."

 

“Planned psychological activities using methods of communications and other means directed to approved audiences in order to influence perceptions, attitudes and behaviour, affecting the achievement of political and military objectives.” -AJP-3.10.1 ALLIED JOINT DOCTRINE FOR PSYCHOLOGICAL OPERATIONS

 

"Tutkija Saara Jantusen mukaan vain pieni osa Venäjän informaatiokampanjaan osallistuvista ihmisistä on niin sanottuja ammattimaisia trolleja. "- Iltalehti

 

Vielä hetki sitten meillä oli Kremlistä käskyjä ottava ja rahaa saava "trolliarmeija" vaikuttamassa verkkokeskusteluun. No tämän väitteen osoittauduttua liian lapselliseksi upotakseen Suomen kansaan pintaa syvemmälle, (vaikka täällä puheenvuorossa "trolli-kirvestä" heiluteltiin ja rahoituskuvioista kyseltiin ihan urakalla) on Jantunen nyt lanseerannut uuden informaatiosodankäynnin WMD:n "Resonaattorin"

 

"He kuvittelevat olevansa vain ”kriittisiä kansalaiskeskustelijoita”. " -Tutkija Saara Jantunen

 

"Resonaattori" on aivan tavallisena "kriittiisenä kansalaiskeskustelijana" itseään pitävä henkilö, jonka mielipiteet voivat olla mitä vaan Nato-vastaisuudesta, homo-fobioiden kautta EU-vastaisiin. Jantusen mukaan todellisuudessa henkilö voikin tieten tai jopa tietämättään olla internetin "harhautussivustojen" ja ammattimaisten Trollien salakavalasti Venäjän "itseohjautuvaksi informaatiosoturiksi" ohjelmoima "Resonaattori". Harhautussivustoilla Jantunen tarkoittaa ns "vaihtoehtomediaa".

Virallinen totuus on siis virallinen totuus ja se kerrotaan vain ja ainoastaan ns valtamediassa. Kaikki muu on "harhautusta" tarkoituksenaan ajaa ja "resonoida" Venäjän informaatioagendaa.

Nyt ollaan purjehtimassa vaarallisille vesille, kun infosodan kohteena ovat aivan tavalliset verkkokirjoittajat, joiden mielipiteet poikkeavat tästä valtamedian esittämästä ns. "virallisesta totuudesta".

Valtio on lisäksi lähettämässä Yhdysvaltoihin 100 virkamiestä saamaan oppia tämän verkkosodankäynnin saloihin. Ja tahtotila tuntuu olevan myös verkkotiedustelun kykyjen parantaminen. Mitä ikinä se sitten tarkoittaakaan käytännössä..

Kysymys kuuluu, mitä tapahtuu kun nämä valtion "trollivirkamiehet" ovat tunnistaneet väärien äänien lähteet kansalaiskeskustelussa? Aletaanko seuravaksi sananvapauden rajoituksiin? Vai rupeaako trollivirkamiehet "verkkotiedustelemaan" näitä väärin ajattelevia kansalaisia NSA tyyliin vai mitä tällä haetaan? 

Valtio alkaa päättämään mitkä mielipiteet ovat linjassa "totuuden" kanssa ja siten hyväksyttäviä ja mitkä "Venäjän informaatiotavoitetta" ajavaa "Resonointia". Tässäkö on käymässä niin, että (suurvalta)poliittisten tavoitteiden jalkoihin tulee jäämään myös totuus tai poikkeavat mielipiteet mikäli ne sattuvat olemaan "vääränlaisia".

Tämänkaltaisen informaatiosodankäynnin tarkoitus on tietenkin vaientaa ja yksipuolistaa keskustelua, vaikuttamalla suoraan "kriittisiin kansalaiskeskustelijoihin" kyseenalaistamalla heidän motiivinsa ja mielipiteidensä taustat sekä kohdistamalla vähintäänkin henkistä painetta itse kirjoittajiin tämän leimaantumisen pelon avulla. Tässä on kuitenkin lisäksi toinenkin ulottuvuus.

Koska näitä Jantusen esimerkin mukaisia kriittisiä ääniäkin väistämättä yhteiskunnallisessa keskustelussa on, niinkuin kuuluukin olla, ne pyritään osoittamaan "Venäjän tavoitteiden mukaiseksi resonoinniksi" ja tällätavoin käänteisesti todistamaan Venäjän infosoturien vaikuttavan laajaltikin suomalaisessa verkkokeskustelussa ja yhteiskunnassa.

Tämä toimii täysin "Läntisen arvoyhteisön" tämänhetkisen Venäjän vastaisen agendan mukaisesti ja aloituksessa osoitetun Naton PSYOPS menetelmien keinoin. Tässä täytyy pitää mielessä, että myös tuon aiemman "trollisodan" lähteet olivat osittain sotilasliitto Natossa.

Verkkouutisten mukaan Nato analysoi Ukrainan tilanteeseen liittyvää verkkokeskustelua ja poimi sieltä "tunnusmerkistöt" joiden avulla "Trollit" voidaan identifioida. Lännen Media sai nämä ohjeet sitten suomalaisilta "viranomaisläheiltä", uutisoi Kaleva, joka on myös osa mainittua Lännen Mediaa. Nykyinen Valtioneuvoston viestintäjohtaja Markku Mantila on entinen Kalevan päätoimittaja ja nykyisin "trollisodan" johtohahmoja.

 

Otan tässä pikaisen silmäksen tämän PSYOP "trollisodan" ja HNS järjestelyn mahdollisesta yhteydestä toisiinsa.

 

Naton omassa asiakirjassa

ALLIED COMMAND OPERATIONS COMPREHENSIVE OPERATIONS PLANNING DIRECTIVE COPD INTERIM V1.0 kerrotaan miten NATO-operaatioita suunnitellaan ja minkälaisia eri vaiheita liittyy operaatioon ennen varsinaista "liikekannallepanoa".

Doktriinissa kerrotaan että suunnitelun alkumetreillä tulee hoitaa kuntoon "valmistelevien joukkojen" (Enabling forces, jatkossa EF) liikkumisen valmistelevat vaiheet, esimerkkinä Nato-komentajan valtuutus HNS järjestelyn käynnistämiseksi.

Osa näiden EFn liikkumiseen liittyvistä tukitoimista, kuten mm. viestintävälineiden ja muiden IT-toimintojen tarjoaminen, ja turvaaminen, logistiikan järjestely, sotilas-siviiliyhteistyön järjestäminen ym ovat nimenomaan HNS järjestelyllä hoidettavia tukitoimia sotilasliiton toimien edesauttamiseksi.

Huomion arvoista tässä kokonaisuudessa on se, että saman doktriinin mukaan EFn aktivoinnin vaatimuksena yleensä on yhtenä osa-alueena myös "PA, Info Ops and PSYOPS. (PA=Public Affairs)"

 

Puristetaan pähkinän kuoreen. Naton omien asiakirjojen pohjalta on todennettavissa seuraavaa.

Nato suorittaa (yleensä) psykologisia toimintojaan kohdemaassaan pehmentääkseen maaperää ja ajaakseen omia sotilaallisia ja poliittisia etujaan. Kun tämä hoidossa Nato huolehtii isäntämaajärjestelyn käynnistämisestä sekä muista valmistelevista toiminnoista. Tämän jälkeen liikkuu valmistelevat joukot, joiden tarkoituksena on hoitaa toiminnot kuntoon, mm HNS järjestelyllä järjestettävien tukitoimien avulla. Vasta tämän jälkeen on vuorossa pääjoukkojen liikuttaminen kohti määränpäätään.

 

Enabling forces – those forces required at beginning of an expeditionary operation to establish conditions required for the early and rapid entry of the main force into the theatre of operations and deployment within the JOA (Joint Operation Area)-ALLIED COMMAND OPERATIONS COMPREHENSIVE OPERATIONS PLANNING DIRECTIVE COPD INTERIM V1.0

 

3-42. Initiate Force Activation.

 

(1)Pre-deployment of enabling forces.

(2) Authorisation for SACEUR to negotiate with Partners and other non-NATO Nations for force contributions.

(3) Authorisation for SACEUR to negotiate host HNS arrangements.(4) Specific guidance on the deployment of forces and Transfer of Authority (TOA).

 

3-44. Activate Enabling Forces for Pre-Deployment. (HNS merkinnät allekirjoittaneen selvennykseksi lisäämiä AJP4.5 doktriinin tietojen pohjalta)

Requirements for the pre-deployment of enabling forces typically include:

(1)Intelligence, surveillance and reconnaissance.

(2) Special operations.

(3) CIS. (Communications and Information Systems ) (HNS)

(4) Security of lines of communications, entry points and lodgement areas. (HNS)

(5) Reception, staging and onward movement of forces. (HNS)

(6) PA, Info Ops and PSYOPS. (PA=Public Affairs)

(7) Civil-military cooperation. (HNS)

(8) Logistics and contracting support. (HNS)

-ALLIED COMMAND OPERATIONS COMPREHENSIVE OPERATIONS PLANNING DIRECTIVE COPD INTERIM V1.0

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (26 kommenttia)

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Orwellandia on valmis perustamaan onnellisuusviraston, jossa päätetään mitkä asiat tekevät sinustakin onnelisen. Jos et onnistu oleman onnellinen joudut uudelleenkoulutukseen....

EU-on jo tehnyt omat lakinsa suvaitsevaisuuden editämiseen, ja siellä on mainittu "uudelleen kasvatus" !

http://www.europarl.europa.eu/meetdocs/2009_2014/d...

Tästä kirjoitin blogissani, https://vapaakulkija.wordpress.com/2014/08/25/rasi... , seuraavaa:

"Toinen EU-komissaarien suunnittelma uudistus on ns. EU-suvaitsevaisuuspakko, joka tekee ajatuksista rikoksia. Normaalissa demokratiassa ihmisillä on ajatuksen vapaus, sananvapaus ja oikeus tuoda ajatuksensa esiin taiteessa ja tieteessä.

Komissaarien suunnittelema suvaitsevaisuuspakko tulee rajoittamaan sananvapautta, taiteilijoiden vapautta, tieteen vapautta ja lehdistön vapautta. Sopimuksessa ei määrittele periaatteita tai moraalisia rajoja, vaan se haluaa poistaa EU:n alueelta syrjinnän kansallisuuteen perustuen, ihonväriin perustuen, uskontoon perustuen. Lisäksi EU-alueelta poistettavien ongelmien listassa on rasismi, antisemitismi, homophobia, antifeminismi ja totalitääriset ideologiat.

Näitä mainittuja kiellettyjä ajatuksia vastaan suunnatut toimeksi on nimietty ”täydellinen eliminointi”, ei siis asennemuokkaus tai muut toimet, vaan eliminointi. Näin eliminoidaan ensin kielletyt ajatukset ja mielipiteet ilman poikkeuksia. Tuleeko seuraavaksi väärin ajattelijoiden eliminointi ? Tämä on suvatsevaisuutta ála EU-komissio.

Tämän lain voimaantulo tulee vaikuttamaan niin tieteeseen kuin taiteeseen, joista osa on kiellettävä, niin kirjojen, tiettyjen tutkimusten, maalatusten, veistosten kuin musiikin osalta. Missä raja lopulta kulkee ja mitä kukakin tuntee tai kokee olevan vastoin lainkirjainta jää oikeuslaitoksien päätettäväksi. Kenties jopa joidenkin vitsien kertominen tulee olemaan kiellettyä jne….

Tähän lopuksi on lainattava Voltairea: „En allekirjoita mielipidettänne, mutta anna elämäni, että teillä on oikeus sanoa se!“"

Tervetuloa tasapäisyys ja tervemenoa sananvapaus!

Heil EU!
Hämis

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

Ai ai ai.. Ettet vaan nyt resonoisi kielletyillä taajuuksilla..

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Pelko on huono opas elämään, joten täysiä päin motolla: Raskaaksi ne ei minua saa ja ampuakkaan eivät uskalla!

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #3

... ja huuto ei pelota. (Täydennyksenä hyvään repliikkiin. Erään tarinan mukaan sen hönkäisi joku suomalainen kuorma-autokuski kenraali Schörnerille, joka oli yltynyt meuhkaamaan, kun ei päässyt kapealla tiellä ohittamaan tämä ajamaa kuorma-autoa).

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Mitäpä tuohon lisäämään muuta kuin, että etsimälläkään ei olisi löytänyt tuolle paperille Orwellilaisempaa otsikkoa. Sehän oli "A EUROPEAN FRAMEWORK NATIONAL STATUTE FOR THE PROMOTION OF TOLERANCE". Aitoa Totuusministeriön käsialaa.

Oletko muuten huomannut, että edesmenneistä sosialistimaista tuttu huumorinlaji on hyvää vauhtia yleistymässä tässä EU-Euroopassa. Mikähän mahtaa tulla Radio Jerevanin vastineen asemapaikaksi?

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

Hyviä uutisia aivopesulasta. Kehitys kehittyy ja hommat helpottuu...

"Uudelleen kouluttaminen" käy näköjään astetta helpommaksi. Tutkijat väittävät pystyvänsä vaikuttamaan asenteisiin ja uskomuksiin stimuloimalla magneetilla tiettyjä osia aivoissa.

Tämähän on kätevää. Nyt kun trollivirkamiehet ensin paikallistaa nämä Jantusen "resonaattorit" niin nehän voitaisiin "korjata" pois häiritsemästä julkista keskustelua. Kai tolla magneetilla voidaan korjata muitakin vikoja kuin vain uskonnolliset ja mamuihin liittyvät ajattelun "virheasennot".

"A bizarre experiment claims to be able to make Christians no longer believe in God and make Britons open their arms to migrants in experiments some may find a threat to their values.

Using a technique called transcranial magnetic stimulation (TMS), researchers safely shut down certain groups of neurones in the brains of volunteers.
Researchers found the technique radically altered religious perceptions and prejudice.

Belief in God was reduced almost by a third, while participants became 28.5 per cent less bothered by immigration numbers.

The research, published in the journal Social Cognitive and Affective Neuroscience, suggests our brains use the same basic mental pathways to solve practical problems such as following directions or ideological issues such as immigration and religion."

http://www.express.co.uk/news/uk/611992/Scientists...

Koska juttu kuulostaa lähes uskomattomalta tutkin sen verran asiaa, että varmistin tuon tutkimuksen olemassaolon. Sen nimi on

"Neuromodulation of group prejudice and religious belief"

ja tutkimuksesta löytyy lisätietoja täältä.

http://m.scan.oxfordjournals.org/content/early/201...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Nato ja EU-trolleja on media täynnä eikä jostain TTIP-sopimukssta haluta edes keskustella kuten ei Suomen osuudesta Euroopan liittovaltion osana.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Luitko Jarmo tämän päivän HS:n vieraskynäpalstan. Mikään ei estä meitä keskustelemasta EU:n liittovaltiokehityksestä tai vapaakauppasopimusten neuvotteluista. Itse peräänkuulutan juuri tätä keskustelua mutta se ei tunnu olevan kiinnostava aihe.

http://nikokauko.puheenvuoro.uusisuomi.fi/204809-m...

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

On varmaan eriasia keskustella neuvotteluista kuin itse sopimuksesta. Onhan se pöljää neuvotella salassa ja tuoda kokonaisuus pöytään "ota tai jätä" periaatteella. Eikös tämä ole se valmistelu prosessi noin kaikessa yksinkertaisuudessaan?

Nato HNS MoU- sopimusta pidettiin kesän yli "kansallisessa valmistelussa" vaikkei mitään kansallista valmistelua ollut olemassakaan. Sopimushan on valmis Naton asiakirja. "Rasti ruutuun" tyyppinen kokonaisuus..
Kansallisessa valmistelussa sopimusta muutettiin kuitenkin NATOn alkuperäisestä ainakin sen verran että maininta isäntämaankielisestä sopimus paperista raapaistiin pois... Ihan varmaan avoimuuden nimissä.

NATON MoU asiakirjapohjassa lukee näin:

11.3 This MOU is signed in three copies each of them containing the text in the English and ______ [HN] language.

Suomen allekirjoittama versio, kansallisen valmistelun jälkeen sanoo:

11.3 This MOU is signed in three copies in the English language.

Ei 19 sivun kääntäminen englannista suomeksi voi olla niin vaikea operaatio Pisa-Suomessa etteikö siitä selvitä yhdessä kesässä... Vai?

Onko Villikarilla ajatusta siihen miksi tota sopparia ei haluttu kääntää suomenkielelle ja jakaa julkisuuteen ennen allekirjoitusta? Saa muutkin heittää arvionsa tuohon kysymykseen...

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Kyllä Jarmo TTIP-sopimuksesta on syytäkin keskustella. Odotan innolla koska senjälkeen kannattaa alkaa tekemään hankintoja. Sitä ennen ei oikein pienituloisen kannata.

Liittovaltiostakin on syytä keskustella ja keskustellaankin. Kovin usein nämä samat jotka joka puheenvuorossaan vaativat sitä keskustelua jättävät häveliäästi mainitsematta kuinka kalliiksi sellaisen puute on meille tähän mennessä tullut maksamaan ja kuka on vastuussa.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Lyhyt vastaus tällä palstalla on yleensä: syyllinen on Stubb. Hän on antanut kasvot TTIP:lle ja EU:n kehittämiselle suurvallaksi.

Koska Venäjälle on edullista, ettei EU:n integraatio voimistu, meidän suomettumisen aikaiset ajattelijat tietenkin ovat sitä mieltä, että mikä ei ole Venäjän edun mukaista, ei voi olla myöskään Suomen etu. Yksinkertaista logiikkaa, joka toimi NL/YYA sopimuksen aikana. Ja hyvin toimikin. Kekkonen osasi tämän homman. Mutta mutta, nyt on toinen aika ja kekkosia ei enää ole. Ehkä tarvittaisiinkin, joku (sipilä?), joka sanoo sen viimeisen sanan kun tästä yybersuvaitsevasta koko maailmaa syleilevästä demokratiasta ei tunnu löytyvän ratkaisua kriisitilanteessa.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

Hyvin käännät EUROn "valuvat" ja järjettömän laajentumisen (kaikista varoituksista huolimatta) liittovaltion puutteeksi. Onnea oivalluksesta..

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Riku, etkö ymmärrä, että järjestelmää voidaan kehittää paremmaksi. Voisitko itse kertoa, mikä järjestelmä olisi kerralla valmis, eikä vaadi uusia, parempia versioita, joissa havaitut virheet on korjattu. Onko EMU periaatteessa tuhoon tuomittu. Eikö havaittu valuvika ole korjattavissa?

Jari Rauhala Vastaus kommenttiin #10

Tämähän kehittyy mahtavaan suuntaan Matti, ainakin jostakin näkökulmasta.
Mitä nyt noista satojen tuhansien ihmisten mielen osoittamisista, joista kaikkia ei edes Suomessa raportoida, onnettomia kun vastustavat, eivät ymmärrä hyvän päälle, on se ihmeellistä!

Muutama esimerkki parista vuodesta: Ensin pakotteet Usa:n määräyksestä, sitten rajat auki Komission päätöksestä, sen päätöksestä myös TTIP-kehittely salataan, ujostelua isäntämaasopimuksen esiin tuonnista ja niiin edeleen, puhumattakaan aikaisemmista vuosista.

Nyt "valuvikoja" ei siis tietoisia päätöksiä voitaisiin korjata vaikka lopullisella liittovaltiolla, niin päästään ongelmista eroon....

Ei koko ajan, mutta ajoittain tämä on jopa hauskaa; eeppistä sirkusta.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #10

Tietenki epätasapainoisen valuutta-alueen ongelmat voi korjata. Riittävällä määrällä sosialismia. Sillähän näitä isompia rakenteita on pruukattu rakentaa. Kyllä se toimii. En mä sitä epäile ollenkaan.. En vaan oo ihan saletti et haluanko kannattaa sitä.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Ei siihen sosialismia tarvita vaan mahdollisuutta estää yksittäisiä valtioita vetämästä liiaksi kotiinpäin toisten kustannuksella.

Menneet vuosikymmenet osoittavat kin miten sellainen liiallinen kotiinpäinveto johtaa asteittaiseen kansalliseen mielivaltaan ja käy ennemmin tai myöhemmin itsellemme kalliiksi.

Sellaista huolta ei enää ole. Nyt kun kansalaisilla on valtavasti enemmän mahdollisuuksia ja valinnanvapauksia ei paluuta enää mihinkään historiaan ole.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

"vaan mahdollisuutta estää yksittäisiä valtioita vetämästä liiaksi kotiinpäin toisten kustannuksella"

Mitä tää tarkoittaa? Jonkunlaista suunnitelmataloutta tai sisämarkkinoiden rajoittamista vai mitä?

Ja mitä tuohon historiaan tulee niin pahoin pelkään että tässä parhaillaan luodaan sellaista historiaa, jota vielä tulevaisuudessa ihmetellen luetaan..

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Suomihan rajoittaa kaikkein eniten itse omien kansalaistensa ja yritystensä mahdollisuuksia nauttia sisämarkkinoista.
Se, jos mikä, kaatuu kaikki kansalaisten omalle kukkarolle ja tulonsiirtoina hyödyttää vain pieniä eliitti- ja ammattipiirejä.
Kyllä meneillään on trendi jossa noita rajoituksia ollaan saksimassa, niin meiltä kuin muiltakin ja se on hyvä se.

Vaihtoehtona olisi talouden, kansalaisvapauksien ja -oikeuksien rajoittaminen hallinnon taholta ja sellaistakin esimerkkiä on tietyllä ilmansuunnalla nähtävillä. Sielläkin nyt monet kysyvät sellaisen seikkailun kustannuksia vaikka julkisesti kritiikki onkin hieman rajoitetumpaa.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #15

"vaan mahdollisuutta estää yksittäisiä valtioita vetämästä liiaksi kotiinpäin toisten kustannuksella"??

Miten sä ajattelit että toi estäminen tapahtuu? Rajoittamalla kauppaa vai tulonsiirroilla?

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #16

Kunhan nyt saadaan vauhti päälle esim verotuksen ja lainsäädännön osittaisessa harmonisoinnissa niin koittaa suomalaisille ilon päivät.

Tällä hetkellä se menee valitettavasti niin että sillä paljon kehutulla kansallisella itsemääräämisoikeudella sännöstellään, rajoitetaan ja kiristetään omia kansalaisiamme paljon muita unionikansalaisia kovemmin.
Ja vielä jotkut haluavat sellaista mielivaltaa puolustaa.

Onneksi edes osasta voi valittaa. Irtautuminen unionista merkitsisi vain ja ainoastaan mahdollisuutta harjoittaa sitä kansallista mielivaltaa paljon kovemmin, niinkuin maamme historiasta tiedämme. Ja nykyajasta esim unionin ulkopuolisia naapurimaita. Kansanvalta ja demokratia ovat osassa pelkkiä huonoja vitsejä.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #17

"Kunhan nyt saadaan vauhti päälle esim verotuksen ja lainsäädännön osittaisessa harmonisoinnissa niin koittaa suomalaisille ilon päivät"

Mitä sä tarkoitat tolla verotuksen harmonisoinnilla? Sitä että matalimman verotuksen maat nostavat kokonaisveroastetaan vai että Suomi laskee? Meillä on kokonaisveroaste noin 4%yksikköä korkeampi kuin EU27 ja matalin kokonaisveroaste on noin 13%yksikköä alle EU27. Saksa keikkuu siinä keskiarvon tuntumassa, vähän alle. Avaa vielä että mistä se ilo tulee, pelkkä harmonisointi kun ei oikeastaan kerro vielä mitään..

"Tällä hetkellä se menee valitettavasti niin että sillä paljon kehutulla kansallisella itsemääräämisoikeudella sännöstellään, rajoitetaan ja kiristetään omia kansalaisiamme paljon muita unionikansalaisia kovemmin."

En kiistä etteikö säännöstellä ja kiristetä ja rajoiteta. Sitä en osaa sanoa kuinka paljon enemmän juuri Suomessa kuin muualla. Voit vähän valottaa?
EU-lainsäädäntöä on tommoset 80 000 sivua ja lisää tulee jatkuvasti. Lakien, direktiivien ja muiden säädösten tehtailuhan on koko kupletin juoni... Siinähän ne lait ja säädökset samalla harmonisoituu kun EU laki turpoaa kuin pullataikina. Suhteellisesti erot siis kapenevat kokoajan kun Unionin lainsäädäntö lisääntyy.

"Irtautuminen unionista merkitsisi vain ja ainoastaan mahdollisuutta harjoittaa sitä kansallista mielivaltaa paljon kovemmin, niinkuin maamme historiasta tiedämme."

Irtautuminen vapauttaisi Suomen noin 80 000 sivusta erilaisia lakeja, säädöksiä ja direktiivejä. Mielivaltaa?

"Kansanvalta ja demokratia ovat osassa pelkkiä huonoja vitsejä."

Ketä ajattelit äänestää seuraavissa komissaarivaaleissa? Niinpä.. Kataisen kaltaiset patologiset kusettajat ja asiakirjaväärentäjät saavat sieltä palkkiovirkoja kunhan ensin hoitavat koiran lailla kotimassa asiat päin persettä. Herättääpä luottamusta..

Ja komissiohan tekee lakiehdotukset ja parlamentti sitten hyväksyy ne. Ja jos ei hyväksy niin sitten äänestellään uudelleen niin kauan että hyväksyy. Niinhän se menee... Ja demokratia vaikutti missä kohtaa?

Tai miten demokraattisena koet Ulkoasiain neuvoston pysyvän puheenjohtajuuden?

Tai Eurooppaneuvoston puheenjohtaja pelin, vuoteen 2009 asti se oli kiertävä pesti ja sitten muutettiin pysyväksi. Van Rompuy oli ensimmäinen ja nyt 2014? valittu Tusk on toinen siinä virassa.

Jos koet demokraattiseksi järjestemäksi sen, että silloin tällöin voit äänestää meppiä parlamenttiin ja siinä kaikki, niin meillä on demokratiasta vähän eri käsitykset...

Sekavampaa ja epädemokraattisempaa hökötystä saa hakea kuin Euroopan Unioni.. Kymmeniätuhansia virkamiehiä, vaaleilla valitsemattomia johtajia ja komissaareja tehtailemassa demokraattisesti valituille mepeille lakeja hyväksyttäväksi parlamentiin.. Siinä kaikki.

Ja demokratian ja sääntöjen kiertämisen aateliaa on tämä "Troikka" vaaleilla valitsemattomat suhmuroijat kuvittelevat voivansa käytää jäsenmaan sisäisiin asioihin enemmän valtaa kuin komissiolle on ikinä myönnetty kun ottavat porukkaan mukaan pari "megapankinjohtajaa" ja keksivät kutsua rosvojoukkoa "Troikaksi". Kunnon kusetus koko keksintö. Kannata jos tahdot.

Mutta joo... Villikaria vapaasti lainaillen, kyllä siitä hyvä tulee kun vähän korjailaan suurimpia vikoja..

Purkaa se pitää ja keksiä uudelleen. Periaatteellisella tasollahan ajatuksessa ei sinänsä ole mitään suurempaa vikaa.. Mutta tämä nykyinen yritys on kaamea.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #18

Riku, minulle on aivan sama vaikka puretaan ja rakennetaan uudelleen jos korjaaminen ei onnistu. Tästä kommentistasi otaksun, että jonkinlaista yhteistyötä eurooppalaiseten valtioiden kanssa kuitenkin haluat?

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #22

Tietenkin. Sehän on aivan selvää. Eihän globaalissa maailmassa valtio voi täysin eristäytyä. Eikä muutenkaan..

Toi on erikoinen olettamus, että jos kritisoi EU:ta niin se automaattisesti tarkoittaisi halua lopettaa kaiken yhteistyön "ulkomaailman" kanssa.

Tota ihmeellistä jokotai asetelmaa ruokitaan mediassa, kun ajetaan nykykehitystä eteenpäin.. Sieltä tuo varmaan juontaa.

Puolustuspoliittisesti olisin valmis ehkä harkitsemaan jonkinlaista EU tasoista systeemiä. Tai mieluummin vielä Itämeren alueen sotilasliittoa. NATOa vastustan, koska tiedän sen tarkoituksen olevan vain USAn ulkopoliittisten tavoitteiden ajamisen ja USAn sotilaallisen vaikutusvallan ulottamisen Eurooppaan.
Tähän johtopäätökseen tulee helposti kun tutkii asioita ja lueskelee historiaa ja noita asiakirjoja...

USAn ulkopolitiikan vaikutusvaltaiset ajattelijat mm. PNAC-paja sanoo tuon aivan suoraan... Eli ettei NATOa tule korvata EU-armeijalla koska USA menettäisi vaikutusvaltansa Euroopan politiikassa ja samalla kattavan tukikohta verkoston. Ja se olisi vastoin USAn pitkäaikaista ulkopoliittista linjaa jonka mukaan sen on oltava maailmanpolitiikan kiistaton johtaja joka osa alueella. Juuri tuon politiikan ja Venäjän tahtotilan ristiriitaisuus on se ongelma. Luo liikaa kireyttä.

Moninapaisempi ratkaisu olisi parempi. Pelkästään Itämeren maiden puolustusratkaisukin olisi aivan mahdollinen. Alueen yhdeksän maan yhteenlaskettu BKT ylittää kirkkaasti Venäjän tuotteen. Jotenka taloudellisesti se olisi helposti mahdollista. Ja koska Saksassakin NATO vastaisuus nostaa päätään, voisi olla paikallaan houkutella Saksa mukaan..

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #23

Hyvä, että tämä selvisi. Kuten sanoit, tällä palstalla kirjoittaa kovin monta, joiden mielestä itsenäisyyteen ei kuulu minkäänlaista liittoutumista, ei EU:ta, ei EMU:a ei mitään. Kaikki ulkomaaliset haluavat vain riistää ja pettää meitä. Parempi kun ei tehdä mitään sopimuksia niitten kanssa kun me aina hävitään. Näin valitettavasti monet ajattelevat. Hyvä, ettet sinä.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #24

Mä en kyllä ole tollaseen ajatteluun törmännyt.

Ja mitä tähän nykysysteemiin tulee, niin en pidä tavasta jolla tätä on rakennettu. EU jäsenyyden ei pitänyt tarkoittaa EMU pakkoa ja yhteisvastuun piti olla poissuljettu ynnä muuta..

Liittoutumisen pitää perustua avoimeen ja vapaehtoiseen kehitykseen sellaisten maiden kesken jotka luontevasti muodostavat jonkunlaisen kokonaisuuden. Ei esimerkiksi toimiviin sisämarkkinoihin tarvita EU:ta eikä Euroa. Euroopan talousalue muodostaa sellaisen jo ihan muutoinkin. Ja ilman sen suurempaa tarvetta sitoutua ylikansalliseen byrokratia jättiläiseen..

Tää nykyinen systeemi on poliittis-idealistinen utopia jonka tavoittelu juontaa juurensa viimevuosisadan alkupuolelle. Ja yksi sen ajattelun motivaattoreita on usko siihen, että kansallisvaltiot eivät voisi elää sopusoinnussa keskenään vaan rauhan turvaamiseen tarvitaan yhä suurempia ylikansallisia rakennelmia.

Mä vaan en aivan täysin allekirjoita tätä ajatusmallia.

Koska jos kansallisvaltiot lähtökohtaisesti koostuvat kansoista, joilla on jonkunasteinen kansallistunne niin ei se kansallistunne hetkessä poistu vaikka ne ne kansat keinotekoisesti sidottaisiinkin yhdeksi suureksi kokonaisuudeksi ja vielä sekoitettaisiin vapaan liikkuvuuden ja kolmansista maista tulevan massiivisen muuttoliikkeen avulla.

Ei vaikka kansallisuusaate "kriminalisoitaisiin" ja valjastettaisiin koko valtamedia puskemaan "suvaitsevaisuus"-agendaa tämän suuremman idean saavuttamiseksi.. Hyvinhän se tietenkin toimii, mutta aina sinne jää näitä "impivaaralaisia". Ja jos kehitys ei suuremminkaan miellytä, niin "liikkuvat" palailevat hiljalleen "menneeseen" ja sitä kutsutaan "äärioikeiston nousuksi" Näinhän nyt on toimittu ja tätä tämä kehitys on ollut.. Eikö?

Siinä vain on sellainen ongelma, että epäonnistuessaan tämä tulee johtamaan kaaokseen ja suruun. Ja pahaa pelkään että siihen tämä vielä johtaa. Tosin siinä tapauksessa yhtenäisyys saavutetaan "sisäsyntyisesti" kun kaaoksesta kärsivä eurooppa haluaa järjestystä ja pyytää sitä johtajiltaan.. Eiköhän se järjestys kaaokseenkin löydy. Siinä vaan voi yksilönvapaudet olla kevyttä kamaa kun ruvetaan pistämään Eurooppaa ojennukseen.

Näyttää siltä että yhteinäiseen Euroopoaan tullaan menemään vaikeimman kautta. Noh, kerranhan se vain kirpaisee..

Käyttäjän AnneMikkola kuva
Anne Mikkola

Onpa jotenkin lohduttavaa sentään lukea tätä keskustelua. Siis sen takia että se on olemassa ja näyttää olleen olemassa jo suorastaan yli vuorokauden.

Toimituksen poiminnat