RikuReinikka

Hei meidän moniäänistä Pöhäriä "Trollaillaan" ja haaste Huuskolle.

Täällä Puheenvuorossa on viimeaikoina ollut huomattavissa tiettyihin keskutelijoihin kohdistuvaa mustamaalausta ja taatusti perusteettomia väitteitä siitä joku olisi liikkeellä Kremlin maksamana "trollina".

 

Nämä "tietoisesti valehtelevat Venäjän palkkaamat, moraalittomat, sielunsa myyneet trollit" vielä aika-ajoin "kutsutaan piiloon" ja taas komennetaan tänne trollailemaan.

 

Onpa nähty "trolli" etuliitteen liitetyn eräänkin keskustelijan nimeen, niin että se esiintyy lähes jokaisessa viestissä joka hänelle näiden "trollipoliisien" toimesta kirjoitetaan.

 

Luulin aluksi, että kyseessä on tavallaan harmitonta huumorimielessä heitettyä läppää, mutta seurailtuani tätä ajojahtia hetken pidemmälle ja jouduttuani itse vedetyksi mukaan siihen lapselliseen leikkiin oli pakko tarttua aiheeseen ja katsoa mistä tässä on kysymys.

 

Trollipoliisit siis metsästävät täällä näitä "sielunsa Putinille myyneitä peikkohahmoja" ja ovat saaneet tietonsa puolustusvoimien tutkimuskeskuksen tutkijalta, sotatieteiden tohtori Jaana Pajuselta.

 

No mitä se tohtori Pajunen näistä peikkohahmoista on sanonut?

 

Pajunen arvio "trollien" toiminnan näkyvän niin että, "suomalainen media ja päätöksentekijät oireilevat. He kysyvät mikä on totta ja mikä disinformaatiota, vaativat tukea päätöksenteolle ja tilannekuvan muodostamiselle."

 

Mielestäni sekä median, että päättäjien on harjoitettava kyseisesen kaltaista lähdekritiikkiä aina ja jokatapauksessa.

 

Nyt kysymys kuuluukin, missä on se totuukomissio, joka viimekädessä päättää mikä on "trollailua" ja mikä ei?

 

 Jantusen mukaan  myöskään Venäjän valtion osallisuudesta verkkopropagandaan ei ole todisteita.

 

Jantunen kertoo, että yksi "sylttytehdas vääristeltyjen viestien ja verkkosodan takana saattaa olla lehtitietojen mukaan Pietarissa sijaitseva niin sanottu trollitehdas. "

-Siis onko tilanne tosiaan se, että PV:n tutkimuslaitoksen tutkija, tohtori Pajunen antaa lausuntojaan lehtitietojen pohjalta?! Odottaisin itse tuon tason tutkijalta kuitenkin hieman enemmän.

 

Tarkastellaan sitten mitä nämä lehtitiedot mahtavat olla. On hitusen huvittavaa aikuisen miehen tehdä hakuja "trollitehdas" hakusanalla. 

 

"Oletko törmännyt verkkokeskusteluissa tai sosiaalisessa mediassa outoihin venäjämielisiin kommentteihin, joiden alkuperä jää hämärän peittoon?

Olet ehkä törmännyt niin sanottuun trolliin eli verkkohäirikköön. 

Heidän tarkoituksenaan on provosoida ja ärsyttää muita. Ehkä myös samalla luoda kuvaa siitä, että heidän kanssaan samaa mieltä on suurempikin joukko ihmisiä. "

 

"USA:sta kirjoitettiin kaikenlaista törkyä, mutta se oli tarkoitettu venäläisten hämäämiseen. Kirjoitettiin, että Amerikassa on ahdasta, koska siellä on niin paljon pilvenpiirtäjiä. Tai että ihmiset käyttävät siellä pyjamia, koska taloja ei lämmitetä, pahamaineinen Trolli kertoi Yle Kioskille. "

 

– Ystäväni oli pari kuukautta töissä kommentoijana. Hän kyllä tukee Putinia, mutta Putinin kehuminen 12 tunnin ajan käy tylsäksi, kertoi HS:n haastattelema entinen Putin-nuori Aleksei Kuznetsov

 

Kuznetsovin tietojen mukaan trollikeskuksessa ei tehdä töitä ulkomaisille nettisivustoille. 

 

 

 

Ja sitten olennaiseen.

 

Älä solvaa toista ihmistä. (tähän itsekkin provosoituna herkästi sorrun)

Älä käyttäydy häiritsevästi.

Älä jankkaa. Tarkoituksellista keskustelun pilaamista ei suvaita.

 

Edellämainitut ovat Puheenvuoron keskusteluohjeista. 

Päätoimittaja Huuskon omassa blogissa sallitaan sekä ylläpidon että päätoimittaja/blogisti Huuskon puolesta, tiettyjä keskustelijoita mustamaalaavaa ja selkeästi jokaista yllämainittua sääntöä rikkovaa kommentointia.

 

Normaalisti en näistä paljon narisisi, mutta blogisti Huusko vakuuttaa seuraavaa.

 

"Suomessa on monipuolinen ja moniarvoinen media."

"Demokratian tae on monipuolinen ja moniarvoinen media. Niissä maissa, joissa sitä ei ole, yksilö on heikommassa asemassa."

 

- Ja omassa blogissaan sallii hyökkäykset poikkeavia näkemyksiä, lähteistettynä ja perustellen, esittäviä kirjoittajia kohtaan.

 

 

“And since Mr. Putin made this decision around Crimea and Ukraine — not because of some grand strategy, but essentially because he was caught off-balance by the protests in the Maidan and Yanukovych then fleeing after we had brokered a deal to transition power in Ukraine,” Obama CNN:lle

 

Tätä ehdotin Huuskolle uutisoitavaksi ja mitä hra Huusko vastaa... poimin tähän siitä nyt asiayhteydestä irroitellen ja tarkoitushakuisesti vain olennaisen.

 

"Tämä ainakin venäläisessä valtiomediassa kovasti levitetty ja yhteen suuntaan tulkittu kommentti on siis nyt levinnyt näköjään Suomeenkin."

 

Tällä avauksella on psykologinen vaikutus lukijaan. Alitajuiset negaatiot jotka lukijalle syntyy "venäläisen valtiomedian levittämästä" ja "yhteen suuntaan tulkitsemasta"  vaikuttavat varmasti siihen miten luotettavana lukija kokee tekstin ja sen esittäjän.

 

Nyt on muistutettava, että kyseessä on aito CNN nauhoitus, jossa Obamalta pääsee lipsahdus.

 

Kysynkin Huuskolta, aiotteko median monipuolisuuden ja moniäänisyyden suurena puolustajana julkaista tämä kiistatta huomiota herättävän uutisen ja näin todistaa vääräksi Tuomiojan väitteet tarkoituksellisesta viholliskuvien luomisesta suhteessa Venäjään?

Saisitte samalla mahdollisuuden tulkita niitä vaikka toiseen tai kolmanteen suuntaan.  

 

Ja ehkä pari klikkaustakin..

 

Ja mitä näihin kuuluisiin peikkohahmoihin tulee, väitän "salaliittomaisesti" koko termin "uudelleen lanseeraamisen" olevan tarkoitushakuinen toimi kriittisten äänien uskottavuuden murentamiseksi ja keskustelun viemiseksi suotta epäolennaisuuksiin. 

 

Lisätietoja moisesta toiminnasta löytynee

https://info.publicintelligence.net/USArmy-PsyOpsTactics.pdf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (66 kommenttia)

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

Näpäytän tämän ensimmäisen että saan mailiin ilmoitukset viesteistä.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Kuznetsovin mukaan trollitehdas ei trollaa ulkomaisille sivuille todistaa, jos pitää paikkansa, vielä suuremman epäkohdan Venäjän toimista. Ymmärtäisin trollitehtaan tarkoituksen, jos se kohdistuisi ulkomaihin, mutta kun valtion taholta trollataan omia kansalaisia, jotakin on maassa vituillaan. Tosin eihän Ukrainassa ole venäläisiä joukkoja koskaan ollutkaan. They are on vacation there by own will.
Venäläisille käy tuo Gandhin toteama vähän käänteisesti; ignore/believe,lough/cry, fight/surrender ja win/lose the battle. Kun viime aikoina on usein nähty noita niin suosittuja mummoja raivoamassa haastattelijalle kaiken maailman fasisteista ja muusta vastaavasta, alkaa pikkuhiljaa vituttaa koko maa ja sen asukkaat ja saavat ansaitsemansa osan globaalissa maailmassa.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Itselläni kyllä joskus tulee se ikävä tunne, että meillä koko media on yhtä trollitehdasta. Erityisen voimakkaana tunne herää, kun näkee iltapäivälehtien lööppejä tai alkaa laskea, montako NATO-myönteistä "uutista" Hesari julkaisee kuukauden aikana.

Saman tunteen saa, kun seuraa vaalikeskustelua jossa eduskuntapuolueiden puheenjohtajat puhuvat pitkään perustelematta mitään sanottavaansa tai tuomatta yhtään arvonlisää keskusteluun (johon ei muita päästetä osallistumaan).

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

Jep.

Eikä PM Stubb esitä arviolleen siitä, että Viron Natojäsenyys parantaa Suomen turvallisuutta, mitään perusteita. Ja sen jäsenyyden (ja parin muun) seurauksena Yhdysvallat pääsee ajamaan panssariajojaan pitkin Balttiaa.

Sehän se auttaakin tämän alueen turvallisuustilanteen säilymisessä.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

# Veikko

Niin se meidän median ja puolustusvoimien (?) lähteenä toimiva ammatti trollin kaveri tietää kertoa.

Kertoo myös että toiminnan tarkoitus on kommetoida uutisia niin että kansa ymmärtää ne niinkuin Kreml haluaa, ei niinkuin Kiova haluaisi.

Btw, ei ne fasisti/uusnatsi syytökset valitettavasti ihan tuulestatemmattuja ole.

Onhan siellä tätä Svobodaa ja Oikeaa Sektoria tuettu.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Venäjän vastainen propaganda, nykysanoin trollaus, on pitävä todiste sille, että maailma on palannut toisen maailmansodan päättymisen jälkeiseen kaksinapaisuuteen.

Kun vastakkainasettelu on tosiasia kansallisella tasolla, on se tosiasia myös kansainvälisissä suhteissa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen
Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

Kiitos.

Löysitkin blogistani heti sen olennaisen.

Oletko sinä sini muuten ollut huolissasi näistä kieroista peikkohahmoista joita täällä lukemani perusteella pyörii?

Pyydän nyt sinuakin tulkitsemaan tuota yhteensuuntaan tulkittua Obaman lausuntoa, olisi mukavaa kun kerran olet tämän blogauksen huomioinut.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

Koitetaanpa vetää (trollata, trolling, vetouistelu) tätä keskustelua hieman toiseen kulmaan.

Haluaisin tämän blogin lukijoilta mielipiteitä siitä miten tuota Obaman lausuntoa tulisi tulkita, jos Huuskon mukaan sitä on tulkittu vain yhteeen suuntaan, eli Obama siinä kertoo mielestäni jotenkin seuraavasti.

"And since Mr. Putin made this decision around Crimea and Ukraine — not because of some grand strategy, but essentially because he was caught off-balance by the protests in the Maidan and Yanukovych then fleeing after we had brokered a deal to transition power in Ukraine,”

"Ja koska Hra Putin teki tämän Krimiä ja Ukrainaa koskevan päätöksen, ei minkään suuren suunnitelman takia, vaan pääasiallisesti siksi että joutui Maidanin protestien horjuttamaksi ja Janukovitshin paettua sen jälkeen kun me välitimme sopimuksen vallanvaihtamiseksi Ukrainassa."

Tämä on mielestäni vain naula siihen arkkuun jonka kannen kiinni tipautti Victoria Nuland-Pyatt, "Fuck the EU" puhelu.

Löytyykö joku toinenkin tapa nähdä tämä kokonaisuus?

Löytyykö muita halukkaita tulkitsijoita?

Huusko?

Nykyinen hallinto on "miehitetty" yhdysvaltalaisilla, kuten "kreikan Hämis" on kertonut. Pisteet siitä.

Maan suurimman kaasuyhtiön hallitukseen "luikerteli" (huomatkaa tarkoitushakuinen kielenkäyttö), yhdysvaltojen varapresidentin Joe Bidenin poika Hunter S Biden, kertoo taloussanomat noin vuosi sitten.

European Council of Foreign Relations on julkaissut seuraavaa

"It was obvious on election night that there was only one coalition option"
...

"But the point was probably more to have everyone ‘inside the tent’, apart from the pro-Russian Opposition Block" Ja tuodaan tämä kohta kontekstiin, kyseessä on siis hallituspohja johon mukaan otettiin näitä yleisesti radikaaleina pidettyjä. esim Radical Party, jotta pohja olisi riittävä leveä perustuslain muuttamiseen.
...

"The most interesting proposals (eli uuden hallituksen reformiehdotukset) are in the security sector. Ukraine’s security doctrine is to drop the pretence that Ukraine is a neutral country with no enemies. The armed forces are supposed to adopt ‘NATO standards’ within five years. A National Police force with numbered badges is to replace the old militia and Ukraine’s notoriously corrupt traffic cops. A ‘Ukrainian Military Organisation’ is to be formed, either out of or alongside the volunteer battalions that fought in the Donbas."

ECFR tulkitsee ilmeisen "Putinistisesti" noita tapahtumia, kun näkee Natottamisen olevan käynnissä Ukrainassa.

http://www.ecfr.eu/article/commentary_ukraines_new...

http://www.talouselama.fi/venaja/usan+varapresiden...

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Löytyy muita näkökulmia :D https://vimeo.com/123233989

Koko dokkari (english subtitles) https://vimeo.com/123194285

Propagandististisista elementeistä huolimatta kiinnostava.

ps. olenko nyt trollannut?

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

Joo, löytyyhän noita näkökulmia.

Valitettavasti vain läntiset lasketaan ja niitähän tuosta antamastani lainauksesta ei ole, sen ollessa valtamedian täydellisen "kuoliaaksivaikenemis-defenssin" kohteena.

Vaikeminen ja "soraäänien" vaientaminen ja marginalisoiminen on minkätahansa suuren valtakoneiston ykkösase, mitä tulee tiedonvälitykseen ja mielipiteen muokkaukseen.

Tätä ei yleisesti tahdota tunnustaa läntisessä viitekehyksessä.

Pistää miettimään mitä sanonnalla "media on vallan vahtikoira" pohjimmiltaan tarkoitetaan.

Ps.
Ja kai tuo tämän trollauksen uudistettujen tunnusmerkistöjen puitteissa pitää tulkita trollaamisena.
Ja kuten sanoit, propagandistinenhan tuo eittämättä on, mutta ihmisen tulisi olla riittävän sivistynyt nähdäkseen propandan läpi olennaisen, ilman mitään toisten suorittamaa suodatusta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mitä mieltä täällä ollaan Kanervan vaalitilaisuuteen rynnänneestä häirikköjengistä. Minä olen järkyttynyt ja mietin että outoa että tuollaisesta pelottavasta ilmiöstä ei puhuta enempää.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

En ole kuullutkaan moisesta. Satuttiko ne jotakuta?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Satuttivat suomalaista demokratiaa ja koko poliittista systeemiä.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #12

Ai sitäkö demokratiaa, jossa minulla ei muita "vaikutuskeinoja" ole, kuin antaa ääneni jollekkin ja uskoa ja luottaa siihen että vaalilupaukset pitävät.

Ei se ole demokratiaa, se on sumutusta.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #13

Demonkratiaa Suomessa harjoitetaan tällä hetkellä!

Jos haluaa Demokratiaa on syytä aloittaa siivous ja pikaisesti.....

http://ipu.fi/eduskuntavaaliehdokaslista-ipu-2015/

Käyttäjän MiikkaLehtoaho kuva
Miikka Lehtoaho Vastaus kommenttiin #12

Ihanko tosissaan kymmenen häirikköä satuttaa suomalaista demokratiaa? - Esim. Koiviston konklaavit, sen salaiset pöytäkirjat ja tietoisesti tuotettu lama 90-luvun alussa ei vahingoittanut suomalaista demokratiaa ja poliittista systeemiä? - Haglundin ulko- ja turvallisuuspolittiiset sooloilut ja kokonaisuudessaan hallituksen hajanaisuus nimenomaisesti tällaisella hyvin aralla sektorilla eivät vahingoita suomalaista poliittista systeemiä? Tai se, että arvoyhteisömme EU Brysselin koneistoineen ei (näemmä) ole halukas kytkemään suuryritysten ja suurpääoman harjoittamaa veronkiertoa EU-alueella? Se ei vahingoita demokratiaa ja poliittista systeemiä?

On kovaa liioittelua väittää, että ko. teko olisi "suuri satutus". En ole välttämättä ollenkaan samaa mieltä siitä, että olisi järkevä temppu, mutta lopulta ilmeisesti sinänsä rauhanomainen mutta epämiellyttävä ja uhkaava temppu ei todellakaan edustaa mitään "suurta" uhkaa demokratialle. Tai sitten olen ymmärtänyt jotain todella väärin.

Status quo poliittisesti on järjestelmän ja puolueiden organisoitumisen ja verkottumisen tasolla eräänlainen ummetustila (se nähtiin edellisen hallituksen kyvyttömyydestä), joka alkaa saavuttaa jo hyvin epädemokraattista tilaa, jossa mitään hyviä ja oikeita vaihtoehtoja ei ole tarjolla. Se todella on uhka demokratian toimivuudelle, ei kymmenen häirikköä Ilen vaalipressissä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #16

Olen ymmärtänyt jotain todella väärin. Kymmenen ihmistä saa halutessaan aikaan todella pahaa jälkeä. Tuollainen temppu on todellakin suuri uhka demokratialle, kun sitä vähän pidemmälle mietit.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #17

Siinäkin on ristiriita että halutaan muka kansalaiskeskustelua ilman trollileimoja mutta sitten ollaankin sitä mieltä että ihan ok häiriköidä vaalitilaisuutta.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #19

Muka?

On ok?

Kuka ja missä näin on sanonut? Ei tietenkään ole ok.

Mutta ei se kyllä uhka suurimmasta päästä ole demokratialle...

Käyttäjän MiikkaLehtoaho kuva
Miikka Lehtoaho Vastaus kommenttiin #19

Lehdistömme taisi jäädä jälleen kerran kiinni tarkoitushakuisesta ja väärentävästä uutisoinnista. Eli suomeksi: propagandasta.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015041719532028_u...

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #26

:-D

Sillälailla. Todellisia demokratian uhkaajia. Kaljaveikkoja vittuilemassa Ilelle.

Mitä niistä sitten on sanottu? Tossa uutisessa mainittiin jotain venäjämielisistä?

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka Vastaus kommenttiin #26

Kävi jälleen samalla tapaa kuin Lipposen Päivin marssilla rasisimia vastaan. Nyt media on lietsonut itsensä siihen uskoon, että Venäjän maksamat trollit väijyvät joka kulmalla, joten kaikkia virallisesta linjasta poikkeavia asioita tulkitaan suoralta kädeltä tätä uskomusta vasten. Tällä kertaa syrjäytyneet turkulaiset maistissaan saivat päälleen venäjätrollien viitan. Häiriköinti ei edes liittynyt Venäjään, vaan Kanervaan itseensä.

Tässä jälleen malliesimerkki, mikä tässä maassa on uhka demokratialle.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen Vastaus kommenttiin #26

Iltiksen kuvan perusteella Kanerva itsekin kuului porukkaan.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #56

Kattelin ite ihan samaa. Ei ollu kuva parhaasta päästä. :-)

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #17

Vielä suurempi ja syvempi uhka mun mielestä on se, että yhä suurempi osa (mutu) kokee ettei äänestämisellä ole merkitystä harjoitettavaan politiikkaan.

Vrt. Urpilaisen "näkymätön käsi"

Kenen koura on kyseessä?

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #20

Merkel sai samaa lääkettä aikoinaan! "Valhepukki" jne..... HEH olisiko kansoilla tullut vati täyteen näiden vatipäiden ulostepuheita ?

https://www.youtube.com/watch?v=cB0bNtn0G_8

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #23

Harmi ettei aikoinaan tullut opiskeltua kieliä.. Lukiossakin matikka, fysiikka ja kemia vei kaiken huomion.

Ja enää ei aikakaan riittäisi opiskeluun, on vähän tätä muuta tonkimista ja funtsailua.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #17

Anna Jouni oma arviosi tuosta Obaman lausumasta.

Mitä se tarkoittaa sinun mielestä?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #22

Että Yhdysvallat tukee Ukrainan demokratisoitumista ja on valmis auttamaan hädän hetkellä. Ensi maanantaina amerikkalaisia sotilaita saapuu Ukrainaan, mikä sekin on hyvä asia.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #24

Eihän se ole demokratiaa että kulisseissa orkesteroidaan vallanvaihdoksia ja istutetaan hallinto pullolleen omia miehiä ja naisia.

Tuetaan muka Ukrainan eurooppalaistumista, samalla todeten vitut EU:sta ja YK tulee ja liimaa homman kasaan.

Sehän on vallankaappaus ja vastoin kansainvälisiä lakeja? Eikö olekkin?

Eikä amerikkalaissotilaat Ukrainassa voi mitenkään olla hyvä asia.

Siitähän syttyy pahimmillaan WW3.

Jonkun turvallisuusneuvoston mandaatilla toimivan monikansallisen rauhanturvaoperaation ymmärtäisin, mutta että jenkkisotilaat.

Toihan on just sitä mistä Venäjä on lausunut.

Btw, hädän hetki on ton kyseisen lausuman ja siinä tunnustetun toiminnan seuraus, ei syy.

Käyttäjän MiikkaLehtoaho kuva
Miikka Lehtoaho Vastaus kommenttiin #17

Mutta missä suhteessa 10 humalaista häirikköä (niin kuin sitten lopulta oli kyse) on edellä mainitsemiini poliittisiin kähmintöihin alkaen Koiviston konklaavista ja päätyen suuryritysten harrastamaan verosuunnitteluun (joka tavallisen kansalaisen silmissä on veronkiertoa)?

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015041719532028_u...

Tuossa siis selvennys siihen, mistä propagoitiin olevan "venäjämielisten hyökkäys". Ala-arvoista ja toki sinänsä tuttua uutisoinnin tasoa jälleen Suomen medialta.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #28

Seuraa aikaasi, se oli ihan oikeasti venäjämielisten hyökkäys:

https://fmashiri.wordpress.com/2015/04/17/runosmak...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #38

Tuota kyllä jo aavistin kun ensimmäinen kommentti kun otin puheeksi runosmäenpataljoonan oli "satuttiko ne ketään'. Netsit ovat kieroja mutta kaatuvat omaan kierouteensa.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #39

Sini, se Obaman lauseen tulkinta? Mitä se tarkoittaa?

Jussi Snagel Vastaus kommenttiin #42

Sini elää kuplas ja Jouni komppaa!

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #51

En haluaisi tekopyhistellä, mutta tuo ei vie mihinkään.

Järkevämpää otetta kaipaan kommentointiin tässä blogissa.

Jussi Snagel Vastaus kommenttiin #55

Palaan asiaan jonkun ajan päästä =)

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #38

-Me ei haluta tollaisia neekereitä ja mulatteja ja somppuja tänne … ei mitään asiaa Runosmäkeen … me hoidetaan ne itse pois.

-media ei kerro USAn pahuudesta

-Venäjä ei ole ongelma, vaan USA ja Nato ovat pahoja

-Suomi sallii Naton hyökkäykset Venäjälle oman alueensa kautta

-Runosmäestä on viety pankkiautomaatit ja vanhuksilla on vaikeaa

-Runosmäestä ei haluta Varissuon ja Lausteen tapaista lähiötä

-rötösherrat eivät ymmärrä tavallista kansalaista

-Ukrainasta ja Venäjän toimista on turha puhua kun Suomessa on syrjäytymistä ja muita ongelmia

Ja noista kommenteista Venäjämielisiä tekee?

Tarvittaessa esitän kestävät perusteet kaikkiin ulko ja turvallisuuspolitiikkaa käsitteleviin kohtiin. Enkä nyt tietenkään takertuisi sanavalintoihin vaan perusajatukseen. Ja tämänkin blogin näytöillä on media jo käsitelty.

Mutta sinä ensin, "venäjämielisiä" niistä tekee?

Ei lännen toimien kriittinen tarkastelu ole venäjämielisyyttä vai onko?

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #40

Ja ennenkuin edes ehditte yrittää, en ole natsirasisti. :-)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #40

No joo lähinnä kovin Nato/USA-vastaisia...

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #43

Aivan.

Se ei todellakaan ole venäjämielisyyttä.

Toi on tarkoituksellista hämmentämistä. Se olisi oikeudenmukaisuuden, ilmaisunvapauden ja demokratian nimissä lopetettava.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #43

Mutta metodit ovat samoja eli kieroilu.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #45

Missä kohtaa olen esimerkiksi minä kieroillut?

Ja kuten varmasti olet huomannut perustelen AINA väitteeni lähtein tai muutoin loogisesti perustellen.

Voitko sanoa samaa itsestäsi?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #46

Voi verrata sinua Mark anderssoniin. M.A. on Natovastustaja eikä halua isoa uhoa Venäjää vastaan. Mutta hän ei juokske agitoimassa vähän joka muusta aiheesta kunhan siellä ollaan tavallista yhteiskuntaa vastaan. Eikä tongi sitaatteja miltään salaliittosuivulta eikä komentele Huuskoa isot ruskeat saappaat jalassa.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #47

En ole tavallista yhteiskuntaa vastaan.

Uskon avoimuuteen, rehellisyyteen, järkeen ja ihmiseen.

Ja mitä salaliittoiluun tulee, haluaisin nähdä missä olen lainannut "salaliittoilusivuiksi" luokiteltavia lähteitä?

Osoitathan sen.

Ja ennemminkin luonnehtisin tätä koko "kremlin komennossa olevien venäjämielisten putisti trollien" tänne kirjoittelua harhaiseksi salaliittoteorioinniksi.

En myöskään juoksentele agitoimassa ketään yhtään missään.

Yritän parhaani mukaan käydä sivistyneellä tavalla pääasiassa ulko-ja turvallisuuspoliittista keskustelua täällä Puheenvuorossa, nimenomaan mediakriittisestä näkökulmasta.

Mikä sinun motiivisi on?

Ja toi ruskeisiin saappaisiin viittaaminen oli niin hauska etten siihen tartu, ymmärrän kyllä mitä sillä yrität sanoa ja voin vaan todeta sinun olevan väärässä, en ole milläänlailla "venäjämielinen" tai muuten arveluttava henkilö.

Olen aivan tavallinen suomalainen mies, kalasteleva ja metsästelevä yrittäjä ja kahden lapsen isä.

Ja Huuskoa nyt pitääkin vähän "komentaa" vaikkei se mua kuuntelekkaan. Itseasiassa olen vain esittänyt pyynnön osallistua keskusteluun, jonka on itse avannut.

Jussi Snagel Vastaus kommenttiin #43
Jussi Snagel Vastaus kommenttiin #43

"No joo lähinnä kovin Nato/USA-vastaisia..." Eli olivat Suomalaisen enemmistön asialla?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Nato-maa Saksan ulkoministeri piipahti eilen trollaamassa Suomessa ja lausui, että EU:n yhteistä puolustusta ei ole tulossa ainakaan lähivuosien aikana , luultavasti ei edes vuosikymmeniin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Miten humalatila muka lieventää jotain rikettä?

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

"Venäjä-mieliset häiriköt keskeyttivät Ilkka Kanervan puheen – poliisit paikalle"

Vs

"Kanervan esiintymistä torstaina Turussa eivät sabotoineetkaan Venäjä-mieliset suomalaiset, vaan syrjäytyneet turkulaiset."

Tästä on kysymys, ei humalasta.

Ja sitten media ei luo venäjävastaisuutta...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

No mutta sinne ne on usutettu eikä känni ole mikään lieventävä asianhaara. Jos ne olisi olleet ihan vaan pikkuisen halukkaita "v....uilemaan niin ne olisi sitten rauhottunut mutta nyt niiden tarkoitus oli saada tilaisuus keskeytetyksi. On se vakavaa.
Päinvastoin media nyt haluaa himertää sitä venäjäkytköstä joka tietysti ensin oli pinnalla koska tilaisuuden aihe oli ukrainan kriisi.
Höpö höpöä syyttää mediaa yhtään mistään tässä. Sulla on joku syy siihen että kylvät epäluuloa mediaan!

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #34

Ja sieltä se pinnan alta kuoriutuu...

Usutettu.. Ohhoh.. :-D

Ei voi kuin nauraa. On tämä mallillaan.

"Päinvastoin media nyt haluaa himertää sitä venäjäkytköstä joka tietysti ensin oli pinnalla koska tilaisuuden aihe oli ukrainan kriisi.

Höpö höpöä syyttää mediaa yhtään mistään tässä."

:-D

Käyttäjän MiikkaLehtoaho kuva
Miikka Lehtoaho Vastaus kommenttiin #34

"No mutta sinne ne on usutettu" - Ja tämä väitteesi perustuu? Ja kenen ajattelet ko. herrat usuttaneen?

Käyttäjän PetriKRundelin kuva
Petri K Rundelin Vastaus kommenttiin #49

Alkaa mennä hieman epäröiväksi tämä linjanveto "myyristä" molemmin puolin?

Kohta alkaa ukkoa lentää linnaan vrt. 30-luku? =)

-PR

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

Hetki hetkeltä mielikuvani Huuskosta ja sen agendasta saa vahvistusta.

Eikö päätoimittaja vaivaudu alas norsunluutornistaan tänne keskusteluun median moniäänisyydestä ja tulkitsemaan tuota yhteensuuntaan tulkittua lausuntoa?

Markku, odotan edelleen sun osallistumista ja vastauksia kysymyksiin.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Olen ollut trollijahdin kohteena usein, koska mielipiteeni ei useinkaan noudata virallista valtavirtaa. Nämä poikkeamia Pietarin tai Kremlin tai Putinin trollitehtaan tuotoksiksi väittävät kommentit ovat niin järjestelmällisiä ja yleistyneitä, että olen alkanut epäillä, että Brysselissä tai Washingtomnissa sijaitsee oma trollitehdas, joka on ottanut taktiikakseen kaiken poikkeavan leimaamisen Venäjän trolliksi.

Mutta eniten kismittää kyllä valtamedian asenne juuri noihin blogistin esittämiin uutisiin maailmalta: elleivät ne istu tarkalleen "läntisen arvoyhteisön" sapluunaan, niistä jätetään kertomatta vaikka ne olisivat kuinka olennaisia, kun totuutta etstään.

Obaman lipsahduksen lisäksi toinen valtamediassa käsittelemätön aihe on Krimin todellisuus jälkeen Venäjään liittämisen, ja se, estikö tuo operaatio itse asiassa samanlaisen verenvuodatuksen Krimillä kuin itä-Ukrainassa.

http://www.forbes.com/sites/kenrapoza/2015/03/20/o...

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

Kiitti linkistä.

Noihan systemaattisesti meikäläisessä keskustelussa käännetään Putinin tavalla tai toisella kieroilemiksi noi mielipidemittaukset.

Paras peruste niille väitteille tietenkin on se, että kaikki venäjävastaiset on karistanut niemimaan tomut jaloistaan ja jäljellä on vain venäläiset.

Olisi kyllä hyvä tietää miten väestörakenne on muuttunut tapahtumien jälkeen.

Väkisinhän se vaikuttaa noihin tuloksiin.

Tuo forbesin juttu vahvisti sitäkin omaa kuvaani siitä, miten jakautunut maa on.

Tästä syystä en uskokkaan tilanteen rauhoittuvan siellä, mikäli jotain toimivaa Ukrainan jakautumista osiin ei tapahdu.

Eri alueiden intressit ja näkemykset näkemykset poikkeavat niin rajusti toisistaan.

Ja se, että IMF kiristää/kiristi Kiovan puolta pitämään itäosat hallussaan rahan saamiseksi on anteeksiantamatonta.

Ainoa kotimainen poliitikko, joka on esittänyt edes jonkinlaista rakentavaa diplomaattista ratkaisua Ukrainan kriisiin on Paavo Väyrynen esittämällään Puerto Ricon mallilla.

Luen mielelläni jos joku tietää muita rakentavia ehdotuksia esitetyn.

Janne Hilden

Kiovan hallinto jatkaa Poroshenkon arvostelijoiden lahtaamista. Nyt sai mennä toimittaja Oles Buzina, joka on esittänyt kritiikkiä vallassaolijoita kohtaan.

http://sputniknews.com/europe/20150416/1020966780....

Sisäministeri Avakovin avustaja Gerashenko on julkaissut netissä tiedot "ukrainalaisten ihmisten vihollisista", osoitteineen kaikkineen.
Viime keskiviikkona kuoli Gerashenkon sivulta löytyvä Kalashnikov, ja nyt tämä toimittaja:

https://psb4ukr.org/criminal/buzina-oles-alekseevich/

https://psb4ukr.org/criminal/kalashnikov-oleg-ivan...

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

Uskomatonta ettei tässä nähdä mitään.

Mikä meitä vaivaa?

Eihän tämä ole todellista...

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

Beginning his working life in the aviation industry and trained by the BBC, Tony Gosling is a British land rights activist, historian & investigative radio journalist.

Journalists’ killings: Western media blind spot on what’s happening in Kiev

Tony Gosling:

"This recent murder of Oles Buzina is really the latest in a whole series. I’ve been looking into this. We’ve had something like more than 10 people who are supporters of the old regime in Kiev being killed, looks like through contract killings, including just the other day Oleg Kalashnikov who was an MP in Kiev. And yet this doesn’t seem to get the reporting with journalists being killed as well... This is really a blind spot going on the Western media towards what is happening in Kiev. Let’s think - we are 70 years since the end of the WWII, about to have a big parade in Moscow and in other places to commemorate the end of the WWII and yet some commentators here in the West are even saying that people should boycott going to Moscow and taking part in that. Let’s not forget the Russians did most of the work in WWII in defeating the Nazi regime. And we’ve got now fascists reappearing in Ukraine. I think that’s why the Western media doesn’t want to know, it doesn’t want to analyze the fact that there is a resurgence of fascism. In fact, in Ukraine we’ve actually got people who are openly supporting the Nazis, and contract killing is extremely dangerous, death squads effectively."

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Onko suomalaisille kerrottu että EU:n assosiaatiosopimuksen mukaan pääsemme maksamaan Ukrainan kaasuvelkoja? Missä EU siellä ongelma.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

"After more than a 15 year successful career at Frankfurter Allgemeine Zeitung, a former editor of the paper revealed how governments and intelligence agencies use and abuse the German media for propaganda purposes."

http://hungarytoday.hu/cikk/udo-ulfkotte-interview...

Former Journalist Udo Ulfkotte in His Own Words

“I’ve been a journalist for about 25 years, and I’ve been educated to lie, to betray—and not to tell the truth to the public. . . . The German and American media is trying to bring war to the people in Europe, to bring war to Russia. This is a point of no return, and I am going to stand up and say it is not right what I have done in the past, to manipulate people, to make propaganda against Russia, and it is not right what my colleagues do, and have done in the past, because they are bribed to betray the people not only in Germany, but all over Europe. . . . I am very fearful of a new war in Europe, and I don’t [want to see] this situation again. There are always people who push for war, and this is not only politicians, it is journalists too. We have betrayed our readers. . . . I’m fed up with this propaganda. We live in a banana republic Germany, and not in a democratic country where we have press freedom.” — Udo Ulfkotte

http://americanfreepress.net/?p=20355

Käännän pyynnöstä.

Tunnustus löytyy myös videoituna englanninkielellä.

https://youtu.be/-B_3-KWIfkc

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

Yksi CNN:n perustajista Reese Schonfeld kertoo

"Today, the AP reports that "Romania, US, British Troops Stage NATO-Planned Exercises." They are taking part in military exercises near the Ukrainian border and will "continue until April 30th at two locations at Eastern Romania: the Mihail Kogalniceanu airbase near the Black Sea port of Constanta..." In the north, US forces are working with Polish, Latvian and Lithuanian troops near their borderline with Russian cities. A US destroyer is at this moment in the waters of the Black Sea near Constanta and a dozen US Airforce A-10 planes are based farther north.

It seems to me that the West is once more struggling to divide Russia from its eastern neighbors' putting increasing pressure on Putin as he struggles to retain Russia's influence in that area. The West is taking advantage of the defeat of a pro-Russian Ukrainian leader to drive the former Soviets away from their previously pro-Russian allies.

Putin is acting as any political leader should, in trying to preserve and protect his country. He may not be a nice man, but he certainly is not the devil that we are making him"

http://m.huffpost.com/us/entry/7072900

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

Tässä esimerkiksi olisi mallia meikäläiselle medialle siitä miten tehdään oikeaa journalismia.

Tämä juttu ansaitsisi tulla käännetyksi suomenkielelle kokonaisuudessaan.

Berlin Alarmed by Aggressive NATO Stance on Ukraine

http://m.spiegel.de/international/world/a-1022193....

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

Trollisota jatkuu.

"Lännen Media uutisoi aikaisemmin, että Suomessa toimii 20 Venäjän asiaa aktiivisesti ajavaa informaatiosodan vaikuttajaa eli nettitrollia."

"Informaatiosodankäynnissä on oleellista kiinnittää huomiota kielenkäyttöön. Jo puhe Ukrainan kriisistä osoittaa Mantilan mukaan Venäjän onnistuneen tavoitteessaan.

– Tapahtumat alkoivat siitä, kun Venäjä valloitti Krimin. Kun puhutaan kriisistä, Venäjää ei välttämättä osoiteta sormella."

vrt Obaman lausunto

"Ja koska Hra Putin teki tämän Krimiä ja Ukrainaa koskevan päätöksen, ei minkään suuren suunnitelman takia, vaan pääasiallisesti siksi että joutui Maidanin protestien horjuttamaksi ja Janukovitshin paettua sen jälkeen kun me välitimme sopimuksen vallanvaihtamiseksi Ukrainassa."

http://m.iltalehti.fi/uutiset/2015042619585656_uu....

"Lännen Media: Nettitrollit ajavat Venäjän asiaa myös Suomessa"

"Lännen Media kertoo sotilasliitto Naton analysoineen Krimin miehityksen yhteydessä käytettyä retoriikkaa ja löytäneen muutamia toistuvia teemoja."

http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/suomi_trollit-...

Sotilasliitto Nato määrittää meille mikä on trollausta ja mikä ei... Ja onko jo jossain oikein lista näistä "venäjämielisistä"?

Huhhuh

Toimituksen poiminnat