RikuReinikka

Model Nation Sliding to Third World.. Ruotsista kehitysmaa?

Ruotsi on toiminut sosiaalisen utopian koekenttänä rakentaessaan "täydellistä yhteiskuntaa" ja tulokset ovat hämmästytäviä. Obama on jopa ilmaissut syvän ihailunsa ruotsalaiselle yhteiskunnalle. Myös YK on huomioinut kehityssuunnan, jota maassa on voimakkaasti ajettu ja jota jotkut tahot Suomessakin haluavat käyttää mallina meidän yhteiskuntamme kehittämiseksi.

YK:n raportissa/tutkimuksessa "A Hypothetical Cohort Model of Human Development" ennustetaan Ruotsin "inhimillisesen kehityksen indeksi" HDIn laskevan vertailussa kolmansien maiden tasolle, Libyan, Malesian ja Venezuelan seuraan, vuoteen 2030 mennessä.

Syitä Ruotsin HDIn romahtamiseen on mitä ilmeisimmin kokoajan kasvava rikollisuus, huonontuvat koulutusjärjestelmän tulokset nämä seurauksena massiivisesta maahanmuutosta, maista jotka ovat kaikkein "köyhimmät ja takapajuisimmat" . Tätä kehityssuuntaa vastutaneet suomalaiset poliitikot ym. on meillä Ruotsin esimerkkiä noudattaen, julkisuudessa tuomittu äärioikeistolaisiksi. "Äärioikeisto" muutenkin tuntuu olevan Euroopassa muotisana, jopa pelkkä EU kriittisyys tuntuu olevan äärikoikeiston toimintaa.

Viittaus Ruotsiin esimerkkinä median toiminnassa, on perusteltavissa tapauksella jossa ruotsalainen professorismies oli anonyyminä, keskustelupalstalla tai blogissaan, kritisoinut maahanmuuttokäytäntöjä. Expressen kaivoi miehen henkilöllisyyden selville hakkereiden avulla ja meni kameroineen miehen oven taakse tekemään haastattelua rasistista, yrittäen siis mustamaalata yksityishenkilön julkisuudessa.

Eittämättä on nähtävissä yhteneväisyyksiä meidän julkisen teurastamisen kulttuuriin.

Media ajaa voimalla ja vimmalla maahanmuuton asiaa. Mikään ei tue väitettä median agendasta paremmin kuin tapaus, jossa entinen radiotoimittaja, Amun Abdullahi, palasi kotimaahansa Somaliaan todeten antamassaan televisiohaastattelussa Mogadishun olevan turvallisempi paikka kuin Tukholman maahanmuuttajalähiöt. Abdullahi oli tehnyt radioon uutisraportin radikaalimuslimeista maahanmuuttajien keskuudessa.

Syy Abdullahin paluuseen oli hyökkäykset, joiden kohteeksi hän oli joutunut ja hyökkääjänä toimi Ruotsin media, ei radikaalit.

Ja kuten nyt voimme jo huomata, ihan vain katsomalla tilannetta ruotsissa näin 2014 (video etc), niin tämä utopistinen haave monikultturisesta valtiosta ei ainakaan voi palvella tavallisten ruotsalaisten eikä maahanmuuttajien etuja pitkällä tähtäimellä.

Joten kysynkin, kenen etuja se sitten palvelee ja miten? Ja että, mitkä ovat ne järkisyyt kannattaa niinkin ideologisesti ja vilpittömästi tätä tuhoisaa ideologiaa joka tulee ennen pitkää aiheuttamaan vakavia häiriöitä entuudestaan esimerkillisen rauhaisaan ja toimivaan yhteiskuntaan kuten Ruotsi?

Olisiko aika hetkeksi pysähtyä ja miettiä, että keiden etuja tämä muutos palvelee ja millä tavalla? Sillä selvästikkään tämä ei palvele ruotsalaisten eikä maahanmuuttajien etuja millään muotoa.


 

"Inhimillisen kehityksen indeksi eli HDI (engl. Human Development Index) on Yhdistyneiden kansakuntien kehitysohjelman (UNDP) luoma mittari, joka koostuu odotettavissa olevasta elinajasta, koulutuksesta a elintasosta.[1] Sen tavoitteena on tarjota vertailukelpoinen inhimillisen kehityksen mittari eri maiden välille ja kuvata, kuinka hyvän elämän laadun maat pystyvät tarjoamaan asukkailleen." Wiki


Alkuperäinen uutinen

http://www.cbn.com/cbnnews/world/2014/April/Soviet-Sweden-Model-Nation-S...


Uutismateriaaliin liittyvä video

https://

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (46 kommenttia)

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Hieno ennustetaulukko - Espanja, Irlanti ja Kreikkakin ovat tuon mukaan vuoteen 2030 mennessä menneet reilusti Suomesta ohi inhimillisen kehityksen indeksissä (HDI) :DD

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

Eikai se yllätyksenä kenellekkään tule, että nykyisenkaltaisessa nettomaksajan roolissa, tulee meilläkin kantokyky vastaan. Valitettavasti toi on juuri se suunta, mikä on reaalipolitiikassa nähtävissä. Vastuuta kannetaan ja ollaan solidaarisia.
Omanlaisensa sosialistinen himmeli.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #14

Tuonkaan (manipuloidun, vanhaa ja uutta indeksointitapaa sekoittavan) taulukon mukaan Suomen kehitys ei mitenkään huono ole - jatkuvaa nousua inhimillisen kehityksen saralla vuoteen 2030.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #20

Hienoa, sittenhän ei ole mitään keskusteltavaa asiasta. Asiantuntijan tulkitsemana homma ok.

Koirat haukkuu ja karavaani kulkee.

Btw, irtooko Antikaiselta mitään kommenttia Ruotsin tämänhetken tilanteesta linkittämäni aineiston valossa?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #25

Sinänsä keskustelun aihe on tosiaan ns. pointless, koska se perustuu pääasiassa vääristeltyyn dataan (en ala sen kummemmin kaivelemaan netistä, ovatko väärennöksen takana ainoastaan Ruotsin vai yleis-Eurooppalaiset äärioikeistolaiset piirit, mutta joka tapauksessa kyseenalainen lista on poistettu myös Wikipediasta) ja aihe on kaluttu näköjään lähes loppuun ruotsalaisissakin verkkokeskusteluissa :

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_...

Disinformaatio perustuu usein puolitotuuksille, kuten tässäkin tapauksessa ja Ruotsissa maahanmuutto ei kaikilta osin ole ollut onnistunutta. Itse asiassa kylläkin jo 60- ja 70-luvuilla maahanmuuttajien sosiaaliset ja sopeutumisvaikeudet koettelivat kansankodin rauhaa ja globalisoitumisen myötä ongelmien kirjo on laajentunut.

Radikaali islam on uusi uhka Pohjoismaissa sisäiselle turvallisuudelle ja sen mukaisesti on tietenkin hyvä olla varuillaan...

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #34

Kaivaisit nyt, tiedät miten helposti löytää. Saadaan muutkin arvioitavaksi. Toi on mielenkiintoista, YK kuitenkin ilmeisesti julkaisee edelleen väärennettyä tietoa.
Usko pois se on erittäin mielenkiintoinen väite ja haluaisin tutustua siihen tarkemmin.

Google hakuina en löytänyt mitään mikä tukisi väitettäsi.
Puuttuva wikipedia lista ei nyt ihan riitä.
Back it up.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #36

Tuon deletoidun sivun keskusteluosassa (http://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Articles_fo...) oli tällaista:

    "I have honestly tried hard to improve this article by digging up the cited sources with no luck. As such there is a lot of questions still open. Is this really relevant? How does this list compare to UN HDI list from last year etc etc. I don't see how this list adds anything. The article itself even states: The Paper cited for this article, however, is not supported by the UNDP Human Development Report Office. While it was originally made available online for review purposes, it was subsequently rejected. Extrakonto (talk) 04:37, 10 April 2014 (UTC)"

Ilmeisesti UNDP ei tuota halua julkaista.

Mutta eipä se nyt yhdestä listasta ole kiinni, Ruotsi on menetetty maa joka tapauksessa.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #37

Joo huomasin itse saman. Kuitenkin tieteellisiä julkaisuja jakavat sivustot pitävät julkaisua jaossa, latauslinkit vievät undp sivustolle, josta mitään ei kuitenkaan löydy.
Aineisto on alunperin tuotettu taustamateriaaliksi itse Raportille.
Laitan viestiä tekijöille, että mistä tässä on kysymys.
Mitään selitystä puuttuvalle tiedostolle ei ole, mikä sinänsä on outoa.
Vääränlainen lopputulos ehkä..

Tekijät tavoittaa tuolta, ja siellä
julkaisu näkyy muiden joukossa.

http://www.socialscienceconsultants.com/#!whoweare/c4nz

Tuossa vielä lisää äänestyskeskustelua listan poistamisesta. Ei mitään viitteitä Antikaisen esittämään väitteeseen "äärioikeiston salaliitosta", vertaus oscar voittajiin kertoo ainakin sen ettei poistamispäätöksiäkään tehdä kovin tieteellisin perustein.

"delete One of the odder combinations of WP:AWARD and WP:CRYSTAL I've seen in a while, more or less the analogue to "List of actors by probability of getting an Academy Award in ten years". Given that the data is aging it's hard for me to see keeping a list of increasingly aging predictions. Mangoe (talk) 19:21, 18 April 2014 (UTC)

Delete as original research Secret account 15:13, 21 April 2014 (UTC)

delete I was the one nominating for deletion but would also like to weigh in. This page doesnt seem to add any value. Extrakonto (talk) 17:27, 23 April 2014 (UTC)

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #38

Katsotaan nyt tämä homma kerralla loppuun saakka.

Alla viestini Eva Jespersenille, Deputy Director and Head of the NHDR Unit, National Human Development Reports Staff Member

Olen myös pyytänyt selvitystä julkaisun kirjoittajilta sekä nykyisin tiedostoa datapankistaan jakavalta Dr. Róbinson Rojas Sandfordilta, College Teaching Fellow in DPU, University College London; Tutor in the Education for Sustainability Programme, LSBU.
http://www.bartlett.ucl.ac.uk/dpu/people/teaching-...

"Hello Eva
Maiju Mitrunen told that I should turn to you, with a question conserning the document mentioned in the heading, “A Hypothetical Cohort Model of Human Development.” Human Development Research Paper (2010/40) by Jana Asher & Beth Daponte, Social Science Consultants.

http://www.socialscienceconsultants.com/#!researchevalreports/cnt3

My question about the material is that, how or why at least these following sites have download links, for this material, directing to UNDPs database from where I couldn't find the material at all. Not even by a keywordsearch.

Sites directing to UNDP

http://econpapers.repec.org/paper/hdrpapers/hdrp-2...
with a following link
http://hdr.undp.org/en/reports/global/hdr2010/pape...

https://www.econbiz.de/Record/a-hypothetical-cohor...
with
http://hdr.undp.org/en/reports/global/hdr2010/pape...

http://ideas.repec.org/p/hdr/papers/hdrp-2010-40.html
with
http://hdr.undp.org/en/reports/global/hdr2010/pape...

The material can be found here though.

http://ww.rrojasdatabank.info/HDRP_2010_40.pdf

What is the UNDP "status" of this material? And is there some reason for it not to be found in UNDP web site, even it has clearly been there in some point.

Br

Riku Reinikka"

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #39

Tässä hieman historiaa tämän materiaalin toisesta kirjoittajasta.
Ei oikein Antikaisen äärioikeisto kommentti vakuuta meikäläistä...

"BETH OSBORNE DAPONTE is concerned that the White House has not told Americans how it will avoid massive deaths to civilians in an invasion of Iraq. Her concern should be alarming. Daponte was the woman who a decade ago was nearly fired by the government for her estimates on the Iraqi civilian death toll in the first Gulf War. ''Right now, it's just like it was in 1991,'' Daponte said by telephone. ''People were sold on the idea of clean war.''

Daponte showed how dirty the first war really was. She was an analyst in the Census Bureau's international division, whose normal job is to estimate the populations of other nations. Up until then, the senior President Bush, Defense Secretary Dick Cheney, and the Pentagon refused to make any public estimates of the Iraqi dead.

Daponte, a Middle East analyst, was assigned to come up with an estimate. She estimated that a total of 158,000 Iraqis were killed, with only 40,000 of them being soldiers in battle. The far greater death toll came afterward; Daponte estimated that 70,000 Iraqis died through easily preventable diseases that were suddenly made lingering and lethal by the bombing by the United States and its allies of water and power supplies, sewage systems, and roads.

Of the estimated 158,000 deaths, Daponte concluded that nearly 40,000 of the victims were women and 32,000 were children.

After the Associated Press ran the estimate in January 1992, Daponte was told by the Census Bureau that she was going to be fired on the basis of issuing ''false information,'' ''untrustworthiness,'' and ''unreliability.''

The Census Bureau backed down after Daponte received swift and strong support from civil libertarians and statisticians."

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #40

Jatketaan kun alkuun kerran päästiin.

"Beth Osborne Daponte was a 29-year-old Commerce Dept. demographer in 1992, when she publicly contradicted then-Defense Secretary Richard Cheney on the highly sensitive issue of Iraqi civilian casualties during the Gulf War. In short order, Daponte was told she was losing her job. She says her official report disappeared from her desk, and a new estimate, prepared by supervisors, greatly reduced the number of estimated civilian casualties."

Salaliitto teoriaa?

http://www.businessweek.com/stories/2003-02-05/tot...

Historiako se toistaa itseään? Jännä nähdä miten vastaavat UNPD:stä..

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #40

Kommentin #40 lähde unohtui

"Published on Friday, February 14, 2003 by the Boston Globe"

http://www.commondreams.org/views03/0214-03.htm

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #39

Puhelinkeskustelussa viestintäassistentti Mitrunen epäili tiedoston kadonneen tai siirtyneen sivustojen uudistamisen yhteydessä. Sanahakukaan ei tosin tuottanut tulosta.
Hän ei ollut aivan varma ja ohjasi ottamaan yhteyttä Eva Jesperseniin.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #39

Sain sähköpostiin vastauksen Beth Dapontelta, toiselta julkaisun kirjoittajalta.

Hän totaa "Ajatus siitä että äärioikeisto olisi vaikuttanut tuloksiin on suoraan sanoen absurdi"

Hi Riku--

I have attached a copy of the paper, as it appeared on the UNDP site.  

I will inform the HDRO that the paper is no longer linked.  I have been getting requests for it which seem to come from Europe.

The idea that it was influenced by European far-right extremists is frankly, absurd.

Regards,

Beth


Beth Osborne Daponte, Ph.D.
Principal
Social Science Consultants

www.socialscienceconsultants.com
908 Broad Street, Suite 2000
Stratford, CT  06615  USA
(203) 767-9417

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #34

Noh? Antikainen äläs livistä, oon tehny jo aika paljon selvittääkseni tuota soppaa ja täytyy sanoa, et annoitpa hienon vinkin. Olis ihan oman bloginsa paikka..

Käyttäjän weareallafricans kuva
Niklas Bergman

In Sweden and the West, What Message Are We Muslims Sending?

"I just want to make a living but those Islamist crazies won't leave us alone. They say they support jihad, they deal drugs, they get drunk and harass women. I swear to Allah, sometimes I feel I am not living in Malmö but in Afghanistan." — Mr. S., Palestinian refugee from Jordan living in Sweden.

"I am religious, but I cannot accept what the Muslim fundamentalists have been doing to this country. I have had job offers to teach at major Swedish cities, but instead chose to go to a remote town where I would not have to see those fundamentalist immigrants." — Muslim College Professor, northern Sweden.

If secular Western countries are evil and immoral in the view of some Muslims, why don't those who feel that way leave and relocate in Islamist states such as Iran and Afghanistan? Where is our Islamic rage against these lunatics? Our silence means that we agree to what the fundamentalists do and say. Can we than blame some Westerns for fearing us when we respond with hostility to their welcoming and generosity?

http://www.gatestoneinstitute.org/4339/sweden-muslims

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

Hyviä lainauksia, kiitos niistä.

Lisäys.

"Our silence means that we agree to what the fundamentalists do and say."

Toivon tosiaan että tässä muslimiyhteisön hiljaisuudessa on kyse jostain muusta...

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

""I just want to make a living but those Islamist crazies won't leave us alone. They say they support jihad, they deal drugs, they get drunk and harass women."

Enpä uskaltaisi julkisesti tuotakaan sanoa, siis natiiviasukkaana.

Ei sen pitäis mennä niin..

Aslak Koivuila

Tää sun blogis häviää täältä todennäköisesti kohta.
Koska tietyt kirjoittajat eivät ole täällä "suhteuttamassa", he näpyttelevät paraikaa tuskaansa ylläpidolle.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #11
Käyttäjän marjukkakaakkola kuva
Marjukka Kaakkola

Hyvä ja asiallinen kirjoitus. Suomi ottaa aina Ruotsista mallia, kun pitäisi ottaa oppia.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

"Suomi ottaa aina Ruotsista mallia, kun pitäisi ottaa oppia."

:D naulan kantaan!

Mielenkiintoista olisi tietää miksi Obama pitää Ruotsin järjestelmää ihailtavana, kun tuo tutkimus on kuitenkin tehty jo -10 ja tommosen kehityksen luulis olevan virkamiesten tutkinnan alla ja Obamankin olevan tietoinen ton politiikan vaikutuksista.

Jouko Silvennoinen

Hieno kirjoitus, on todella onnetonta miten suljetaan silmät mieli ja kaikki epämielyttäviltä asioilta, ja todellakin leimataan erimieliset jos miksi.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Se se olisi mukava ymmärtää, että mitä tuo HDI oikeastaan kertoo.

Selvittelen sitä tässä itse, mutta jos joku osaisi sanoa mitä se oikeastaan tarkoittaa, olisi mukava tietää. Tuollaisenaan se ei sano mitään ja sitä on vaikea tarkastella.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Ok, eli heti löytyi tämä:

"The index, a compilation of data intended to reflect the health, education, and income of a country’s population, uses the most
recent data available.

Siitä päästäänkin jo suoraan pohtimaan seuraavaa, että miksi indeksi on Ruotsissa laskemaan päin. Mikä noista tekijöistä aiheuttaa laskevan indeksin? Vai laskevatko kaikki?

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

Noh, terveys tuskin. Kai niillä sote-hommat on hanskassa.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

Wikiwiki, ja lue lähdeaineisto. Kyllä se selviää. Tai ainakin valottuu. Mitä siihen tutustuin niin melko vaikea, poliittisesti sovittu vertailutapa.

http://en.m.wikipedia.org/wiki/Human_Development_I...

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Tavaan kokoajan sen projektion perusteita, mutten ainakaan toistaiseksi ole laskentatapaa ja perusteita tajunnut. Kunhan nyt ensin tajuaisin nuo "Cohortit".

"In April 2010, the Human Development Report Office provided[21] the 2010–2030 HDI projections (quoted in September 2010, by the United Nations Development Programme, in the Human Development Research paper 2010/40, pp. 40–42). These projections were reached by re-calculating the HDI, using (for components of the HDI) projections of the components conducted by agencies that provide the UNDP with data for the HDI"

Mitä nämä tahot (agencies) ovat ja saakohan sitä dataa näkyviin jostain?

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #21

:D Tavaa vaan. Ite en jaksanut, on se aikamoinen laskelma. Jos keksit jotain niin muista jakaa löydökset.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen Vastaus kommenttiin #22

En taida jaksaa. Pitäisi vähän töitä tehdä vielä.

Ehkä joku viisaampi osaa kertoa millä periaatteella tuo toimii. Yksi mielenkiintoinen pointti oli mm. sairastaminen. Eli tuohon vaikuttaa kait ainakin väestön ikääntymisen kautta lisääntyvät sairaudet, elintasosairaudet yms.

Mutta joka tapauksessa, se on projektio. Eli jotakin, mikä saattaa toteutua tai jäädä toteutumatta. Tarkkuudesta en selaamalla löytänyt mitään arviota.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #23

No ihan lähtökohtaisesti olisi mukavaa jos tommosesta tutkimuksesta ja sen tuloksista käytäisiin edes jonkintasoista yhteiskunnallista keskustelua.

Kai se jotain kertoo tai jättää kertomatta, niinkuin tapana on.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen Vastaus kommenttiin #24

Varmaankin, mutta maahanmuutosta en löytänyt mitään mainintaa kyllä sen tiimoilta.

Keskustelu on hyväksi kun tiedetään, mistä keskustellaan. Tuon kanssa noin nopealla vilkaisulla voitaisiin keskustella yhtä vakuuttavalla tasolla vaikka mustista aukoista.

Ei voi tietää syytä Ruotsin projektoituun kehitykseen, jos niitä syitä ei ole missään mainittu. Toki indeksin laskun voi tulkita vaikka maahanmuuton aiheuttamaksi, mutta siinä vaiheessa katse kääntyy tulkitsijaan.

Joko se on tieto, tai sen vaan haluaa olevan niin.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #28

Toi on mahdollista, mutta ei maahanmuuton aiheuttamaa muutosta väestörakenteessa varmasti voi jättää huomioitta?

Minkä eroavaisuuden sä näkisit Suomen ja Ruotsin välillä, kun meidän indeksi on nouseva vuoteen 2030, kuten Antikainen ansiokkaasti julkitoi ja Ruotsin laskee, 2012 päivitetyllä lukemalla jopa jyrkemmin kuin tuolla 2010 aineistolla.

Euro? :D

Ehdotuksia? "Kestävyysvaje"? Sodan jälkeisten suurten ikäluokkien eläköityminen Ruotsissa? :)

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen Vastaus kommenttiin #30

Yksi tekijä voisi varmaankin olla esim. koulutus:

"A growing gap between schools is another reason, says Skolverket. Sweden is now one of the few countries to show both worse results and more inequality. Free school choice is a contributing factor. The system, introduced 20 years ago, allows parents to choose between municipal schools and independent schools, all financed by tax money. The aim was to increase quality by competition, but it has also led to the best students flocking to the same schools."

"Many worry that school inequality will spur segregation. Extra resources for schools with weaker students could be a solution but abolishing independent schools is not on any party’s agenda. Polls show a majority of Swedes want to keep the free-school choice. Still, letting private companies run tax-funded schools is controversial. Critics say profit-seeking puts quality at risk. In the wake of several school companies’ bankruptcies, the government has indicated that private-equity funds will no longer be welcome owners."

http://www.economist.com/news/europe/21588959-swed...

Eli Ruotsi on sössinyt ainakin koulusysteeminsä. Siitäkin voi toki syyttää maahanmuuttajia jos haluaa, mutta Suomen koulusysteemi on oikeasti hyvä; Maahanmuuttajien määrän kasvu ei ole vaikuttanut opiskelijoiden menestykseen. Voi olla, että siinä on kriittinen pisteensä. En tiedä.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #33

Koulutuksen eriarvoistava vaikutus. Hyvä, varmasti vaikuttaa.

Voiko ruotsalainen koulutusjärjestelmä olla jo rakenteiltaan niin huono, että se romuttaa yhteiskuntaa tuossa mittakaavassa, ilman että siellä herättäisiin ongelmaan. Toki.

Silti epäilen.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #28

Antti, ihan sinua ajatellen selvitin vähän asiaa..

Dear Riku--

I glanced at the paper at the site, and it seems to be the identical paper.

Regarding the Sweden/Libya comparison that is based on the "user" projection, that projection is not a result of the model that Jana Asher and I created.  In our model, increases in HDI follow a predictable pattern.  It is extremely unlikely that Libya's HDI would exceed Sweden's in the future.  In our model, conflict reduces HDI.

The model that perhaps others are referring to is the "user" model that we present as a point of comparison.  In the paper, we explain that the "user" set of projections were created by 

"recalculating the HDI, using, for components of the HDI, projections of the
components conducted by agencies that provide the UNDP with data for the HDI. Using this
approach (“user approach”) HDI was projected/re-calculated for 82 countries for which there
was a complete data series for the 2010-2030 period. The approach relies upon projected
information from UNESCO, the Economist Intelligence Unit, and the United Nations
Population Division. In the User Approach, Japan will lead amongst countries in the data set,
with an HDI of .998 in 2010."

Comparing the aggregate statistics that emerge from the user approach with results from our model, we show that our model of projected HDI is more or less in sync with what one sees by indexing the projections that separate agencies create.  

Because our model shows a relatively steady increase in HDI, in the absence of major changes, it is extremely unlikely that Libya's HDI will surpass that of Sweden's.  Of course, if a substantial number of immigrants with less education, higher mortality rates, and less income become part of a highly developed country, the HDI can decrease.  

Beth Osborne Daponte, Ph.D.
Principal
Social Science Consultants

www.socialscienceconsultants.com
908 Broad Street, Suite 2000
Stratford, CT  06615  USA
(203) 767-9417

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Tässä käsitelty julkaisu on siis vuodelta 2010 ja perustuu vuosien 1970–2005 aineistoon:

http://ww.rrojasdatabank.info/HDRP_2010_40.pdf

Alustuksen lähteenä käytetty tämänkeväinen uutinen on Christian Broadcasting Networkin propagandaa.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

Propagandaa? Onko joku väite tai tieto väärää tai perätöntä?

Jos on niin kerro, päivitetään blogiin.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

Päivitys Ruotsin HDI lukuun.

Alkuperäisessä aineistossa vuodelta 2010 Ruotsin HDI ennuste vuodelle 15 on 0.941

Tuorein, vuoden 2012 lukema onkin hieman pienempi kuin odotettu, ollen 0.916

Kertooko se muutos jotain? En osaa sanoa.

Parempi?

Ja tänä vuonna julkaisevat ilmeisesti uuden vertailun. Sitä odotellessa.

http://data.un.org/DocumentData.aspx?id=324

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Alkuperäisen aineiston ennuste Ruotsille vuodeksi 2030 on 0.906. Se on erittäin korkea luku kaikkeen tähän asti nähtyyn verrattuna, eikä mikään romahdus.

Kai suomalaiset voisivat innostua siitä, että meille ennustetaan lukua 0.976. Kuka rupeaa arvioimaan talouselämäämme, koulutuspolitiikkaamme ja EU-suhteitamme tältä pohjalta?

Ei koko raportissa ole kyse muusta kuin alustavasta optimistisesta pyrkimyksestä rakentaa lineaarisesti toimiva kehitysindeksi, joka ei suoralta kädeltä tuomitse puolta maailmaa pysähtyneeksi. Tosielämän kriisejä sillä ei tietenkään voi ennustaa.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

"Alkuperäisessä aineistossa vuodelta 2010 Ruotsin HDI ennuste vuodelle 15 on 0.941

Tuorein, vuoden 2012 lukema onkin hieman pienempi kuin odotettu, ollen 0.916"

Mistä "romahdus"? Vaikka "toteuma" alittaakin jo vuonna -12, parivuotta vanhan ennusteen vuodellen-15, en sitä sentään romahdukseksi tulkitsisi.

Joo suomalaisten pitääkin olla iloisia meidän lukemasta ja pyrkiä välttämään niitä samoja virheitä, mitkä Ruotsin noinkin korkealle näyttäisi nostavan, ihan siihen Libyan kantaan.

Systeemi pelittää? Sosialistinen tasapäistämishanke vauhdissa. ;)

Olavi Mansikka

pyynnöstäsi luin nyt. sun poitti tuolla antikaisen kirjoituksessa meni mun osalta ihan ohi. en puhunut tossa yhtään mitään maahanmuutosta ja en ota siihen mitään kantaa. sen verran että hiukan hankala päästä kärryille kun suurin osa on kommenteissa. tehokkaampi on lyhyesti ja ytimekkäästi esittää kanta.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

Lähinnä kommenttini siellä koskikin käytäntöä, jossa perusteltukkin kritiikki ja tieto, säännönmukaisesti leimataan rasismiksi ja äärioikeistolaisten mölinäksi.

Syy miksi tärkein osa blogistani on kommenteissa on se, että kyseessä on blogin julkaisun jälkeen tehty kontaktointi ja asian selvittäminen.

Aion jatkossa toimia samalla tavalla, eli ei olan yli huuteluja Antikaisen tyyliin.

Samalla kun olin yhteydessä pyysin selventämään materiaalin koska kyseessä on aika hankalasti aukeavaa asiaa.

Toimituksen poiminnat